RSS

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Λοβέρδος: «Η τρόικα θα μπορούσε να εγκρίνει μικρές αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα»

Μικρές αυξήσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτές από την τρόικα αν υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι το μνημόνιο προβλέπει πάγωμα των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα για μια τριετία. Ωστόσο, υποστήριξε ότι η συμφωνία των εργοδοτών και των εργαζομένων για μικρές αυξήσεις (στο επίπεδο του 1% όπως διαφάνηκε από τις διαπραγματεύσεις των εμποροϋπαλλήλων με την ΕΣΕΕ) θα αποτελούσε ένα πολύ καλό διαπραγματευτικό όπλο για την κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει την έγκριση της τρόικας.
“Μια συμφωνία που θα εξασφάλιζε κοινωνική ειρήνη θα μπορούσε να γίνει κατανοητή από την τρόικα” υποστήριξε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων και στο θέμα της διαιτησίας “πάντοτε στο πλαίσιο των όσων περιγράφονται στο μνημόνιο”.
enet

Αυθαίρετη μετάφραση δική μου: Αν είμαστε καλά παιδιά (συμφωνία των κοινωνικών εταίρων) και καθόμαστε ήσυχα (κοινωνική ειρήνη), η μαμά τρόικα θα το εκτιμήσει (μια συμφωνία που θα μπορούσε να γίνει κατανοητή), θα μας δώσει το χαρτζιλικάκι (μικρές αυξήσεις στο επίπεδο του 1%), αλλά μην παίρνουν και τα μυαλά σας αέρα (πάντοτε στο πλαίσιο των όσων περιγράφονται στο μνημόνιο).

Χριστός κι απόστολος, τι άλλο θ΄ ακούσουμε!!!
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου