RSS

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Τα ωάρια στην κατάψυξη μέχρι να βρεθεί ο κατάλληλος

Αρκετές γυναίκες που έχουν ξεπεράσει τα 30 επιθυμούν να παγώσουν τα ωάριά τους, μέχρι να βρουν τον «κ. Κατάλληλο», σύμφωνα με έρευνα βελγικής κλινικής.
Σύμφωνα με τη μελέτη οι μισές από τις γυναίκες που ερωτήθηκαν αν θα πάγωναν τα ωράριά τους για να αποφύγουν την πίεση της εύρεσης ενός συζύγου απάντησαν θετικά ενώ το ένα τρίτο δήλωσε ότι θα το έκανε για να αντιμετωπίσει προβλήματα στειρότητας. Πολλές γυναίκες, δεν θα δίσταζαν επίσης να προχωρήσουν στη διαδικασία για να μπορέσουν να αφοσιωθούν στην επαγγελματική τους καριέρα, πριν ασχοληθούν με τη μητρότητα, εκτιμά ξεχωριστή βρετανική έρευνα.
Η βελγική έρευνα, που πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 200 φοιτήτριες έδειξε ότι το 80% των φοιτητών ιατρικής θα πάγωναν τα ωράριά τους με σκοπό να καθυστερήσουν τη δημιουργία οικογένειας. Μεταξύ των σπουδαστών αθλητικών και εκπαίδευσης, το αντίστοιχο ποσοστό αγγίζει το 50%.

Η κρυοσυντήρηση ωαρίων είναι μια σχετικά καινούργια, ακόμη, τεχνολογία, κατά την οποία μια γυναίκα μπορεί να φυλάξει τα ωάριά της σε περίπτωση που επιλέξει στο μέλλον την εξωσωματική γονιμοποίηση.

Οι πιθανότητες επιτυχίας είναι μεγαλύτερες με τις νεαρές γυναίκες αλλά οι περισσότερες γυναίκες σήμερα, επιλέγουν τη διαδικασία μετά τα 30 έτη, ως "έσχατη λύση".

Το μέσο κόστος της κρυοσυντήρησης ενός ωαρίου είναι περίπου 3.000 στερλίνες στη Βρετανία ανά προσπάθεια ενώ ενδέχεται να χρειαστούν μέχρι και τρεις προσπάθειες για τη διατήρηση ικανοποιητικού αριθμού ωαρίων.

Μιλώντας στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας, η καθηγήτρια Τζουλί Νέκεμπροκ, που πραγματοποίησε, αντίστοιχη, μικρότερη έρευνα δήλωσε ότι οι γυναίκες, που είχαν κατά μέσο όρο ηλικία 38 ετών δεν ανέμεναν να χρησιμοποιήσουν τα ωάριά τους μέχρι την ηλικία των 43 ετών.

Οι γυναίκες αυτές είχαν σχέσεις στο παρελθόν αλλά δεν ήθελαν να κάνουν παιδί επειδή δεν είχαν βρει τον κατάλληλο σύντροφο, σύμφωνα με την ίδια.
enet

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου