RSS

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Β. ΠΑΛΗΓΙΑΝΝΗΣ, ΑΙΡΕΤΟΣ ΚΥΣΠΕ: ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

1. Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε Διευθύνσεις και Γραφεία Π.Ε., σε φορείς και στην Κεντρική Υπηρεσία.
2. Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
3. Επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης.
Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
1. Αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε Διευθύνσεις και Γραφεία Π.Ε.
Ανακοινώθηκαν, επιτέλους, οι αποσπάσεις στις Διευθύνσεις και στα Γραφεία Π.Ε., σε φορείς και στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου.
Σαφώς είναι
μειωμένες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Σε ό,τι αφορά στις αποσπάσεις στα γραφεία, επισημαίνω πως αν και η υπηρεσία γνώριζε ότι σε πολλά Γραφεία Εκπαίδευσης δεν υπηρετούν διοικητικοί υπάλληλοι, εντούτοις δεν απέσπασε ούτε έναν εκπαιδευτικό. Εύλογα τίθεται το ερώτημα: Πώς θα λειτουργήσουν χωρίς προσωπικό τα συγκεκριμένα γραφεία;
Αλήθεια, ποιοι είναι αυτοί που σχεδιάζουν και υλοποιούν τέτοιες αποφάσεις; Σίγουρα δεν πρέπει να έχουν γνώση του τρόπου λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος.
Πιστεύω, πως θα πραγματοποιηθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα, δεύτερος κύκλος αποσπάσεων ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες σε προσωπικό, όλων των γραφείων εκπαίδευσης.

2. Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ
Σας ενημερώνω πως την ερχόμενη εβδομάδα, Τετάρτη 8/7 και Πέμπτη 9/7, το ΚΥΣΠΕ θα συνεδριάσει για να προτείνει τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ. Έως σήμερα, δε γνωρίζουμε τα λειτουργικά κενά των ΠΥΣΠΕ, ούτε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Ελπίζω πως, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, οι αποσπάσεις θα πραγματοποιηθούν με αντικειμενικά κριτήρια. Ταυτόχρονα, ως αιρετός, λαμβάνοντας υπόψη και τα πραγματικά λειτουργικά κενά, θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αιτήσεις συναδέλφων μας, προς όφελος της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

3. Επιλογή Διευθυντών Εκπαίδευσης
Την Τρίτη 6/7/2010 θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το Συμβούλιο Επιλογής Διευθυντών Εκπαίδευσης για να καθορίσει τη διαδικασία και το χρονοδιάγραμμα της επιλογής των Δ/ντων Εκπ/σης με βάση το Ν.3848/2010. Υποβλήθηκαν 295 αιτήσεις συναδέλφων για την πλήρωση των 58 θέσεων Διευθυντών Εκπαίδευσης. Σχετικά με την όλη διαδικασία θα σας ενημερώσω μετά το Συμβούλιο της Τρίτης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου