RSS

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2010

Δώρο στους μεγάλους της νύχτας

Για μία ακόμη φορά το υπουργείο Υγείας εξαιρεί -όπως και επί Δ.Αβραμόπουλου- τα μεγάλα νυκτερινά κέντρα από τα μέτρα και τα πρόστιμα φωτιά για το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους. Αντίθετα τα μικρά μπαρ και καφέ απειλούνται με λουκέτα
Παράταση έως τις 31 Μαΐου 2011 δίνεται σε όλους τους ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων με ζωντανή μουσική άνω των 300 τ.μ. αλλά και τα καζίνο, προκειμένου να συμμορφωθούν με τα νέα αντικαπνιστικά μέτρα που θα θέσει σε εφαρμογή το υπουργείο Υγείας από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και απαγορεύει δια ροπάλου το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.
Αν και τα μέτρα ισχύουν με τσουχτερά πρόστιμα από 500 έως 10.000 ευρώ για τα μικρότερα των 300 τετραγωνικών μπαρ και νυκτερινά κέντρα, τα μεγαλύτερα, μεταξύ των οποίων και τα γνωστότερα της νύχτας με τις μεγάλες πίστες και τους καλλιτέχνες των χιλιάδων ευρώ, αφήνονται στο απυρόβλητο με το υπουργείο Υγείας να τους χορηγεί "εν λευκώ" παράταση, όπως και επί υπουργίας Δημ. Αβραμόπουλου, που είχε για πρώτη φορά θεσμοθετήσει μέτρα.
Από την άλλη πλευρά το υπουργείο Υγείας διατηρεί τα πρόστιμα για τους παραβάτες των αντικαπνιστικών μέτρων από την 1η Σεπτεμβρίου. Το πρόστιμο θα είναι από 50 έως 500 ευρώ, για όποιον πιάνεται να καπνίζει σε μπαρ, κέντρο διασκέδασης ή μικρό κέντρο, ενώ θα πληρώνει και ο ιδιοκτήτης, ο οποίος επιπλέον απειλείται με λουκέτο, εάν αναφερθεί για παράβαση πάνω από μία φορές.

Η σκανδαλώδης εξαίρεση έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους ιδιοκτήτες των καφέ, μπαρ και μικρών χώρων εστίασης που υποστηρίζουν ότι για μία ακόμη φορά, εξαιρούνται από τους νόμους οι μεγάλοι της νύχτας, με τις διασυνδέσεις και τις προσφορές δωρεάν ψυχαγωγίας, αντίθετα με την κοινή λογική.
news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου