RSS

Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Σαββατοκύριακο με τα παιδιά: Ιδέες για… γιορτή και σχόλη


Μπορεί όλες οι μέρες της εβδομάδας να μοιάζουν ίδιες τώρα το καλοκαίρι για τα παιδιά, όμως στην πραγματικότητα, είναι τα Σαββατοκύριακα για τα οποία ανυπομονούν, καθώς στις περισσότερες οικογένειες είναι τότε που έχουν τους γονείς όλους δικούς τους, για να παίξουν, να κάνουν βόλτες και να διασκεδάσουν περισσότερο από κάθε άλλη ημέρα της εβδομάδας. Σίγουρα, αυτές τις μέρες θα προτιμούσατε να κάνατε όλοι μαζί διακοπές σε κάποιο γραφικό θέρετρο. Μην απογοητεύεστε, όμως. Τα Σαββατοκύριακα του Ιουλίου μπορούν να αποκτήσουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εντός και εκτός πόλης, με θεατρικά και κινηματογραφικά δρώμενα, εικαστικές και οικολογικές δραστηριότητες, αλλά και ατελείωτο, ξέφρενο παιχνίδι. Μην τους τα στερήσετε.

Θέατρο

Το παιδικό θέατρο περιοδεύει σε


όλη την Ελλάδα με τρεις από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις της χρονιάς. Συγκεκριμένα, για όσους βρίσκεστε εκτός πρωτεύουσας, ο θίασος που ανεβάζει την «Ομήρου Οδύσσεια» της Κάρμεν Ρουγγέρη θα βρίσκεται, μεταξύ άλλων, το Σάββατο 24/7 στον Αγ. Νικόλαο και την Κυριακή 25/7 στην Κάνδανο της Κρήτης, ενώ το Σάββατο 31/7 θα βρίσκεται στην Ιεράπετρα.

Η παράσταση «ο Αυγερινός και η Πούλια», το παραδοσιακό παραμύθι με θέμα την αλήθεια και την αδερφική αγάπη, ξεκινά για όλο το καλοκαίρι περιοδείες σε όλη την Ελλάδα το Σάββατο 3 Ιουλίου, με την πρώτη παράσταση να λαμβάνει χώρα στο Αθλητικό και Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης. Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Δημήτρη Αδάμη, από την ομάδα Μαγικές Σβούρες.

Κινηματογράφος


Με την επιστροφή της τρίτης ταινίας Toy Story, η οποία έχει ήδη λάβει εξαιρετικές κριτικές, και μάλιστα σε τρισδιάστατη προβολή, έχετε ήδη εξασφαλίσει στα παιδιά 103 λεπτά ανεξάντλητης διασκέδασης για το ερχόμενο σαββατοκύριακο. Η ταινία απευθύνεται σε ηλικίες 8 ετών και πάνω, καθώς ο πρωταγωνιστής της ιστορίας έχει πλέον μεγαλώσει και ετοιμάζεται να πάει στο κολέγιο.

Για παιδιά μικρότερης ηλικίας προτείνονται οι ταινίες «Η Πριγκίπισσα και ο Βάτραχος» και «Up in the air» Πρόκειται για δύο τρυφερές ιστορίες φιλίας και αγάπης, τις οποίες θα απολαύσετε εξίσου με τα παιδιά.

Μουσείο

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης
(Kόδρου 9, προέκταση οδού Bουλής, Πλάκα

Για τον Ιούλιο το μουσείο παραμένει ανοιχτό και τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να το επισκεφθούν τα παιδιά και να κάνουν βόλτα στον εκθεσιακό χώρο, στον οποίον θα θαυμάσουν τις μόνιμες συλλογές με έργα ζωγραφικής και κατασκευές, από παιδιά έως 14 ετών, οι οποίες προέρχονται από συμμετοχές σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Παιδικής Ζωγραφικής που οργανώνει το μουσείο, από κύκλους σεμιναρίων και από προγράμματα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
(Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα)
Πέρα από τα Καλοκαιρινά Εικαστικά Εργαστήρια, τα οποία έχει ετοιμάσει το μουσείο για τις καθημερινές του Ιουλίου, τα Σαββατοκύριακα έχετε την δυνατότητα να επισκεφθείτε τον χώρο παρέα με τα παιδιά, προκειμένου είτε να απολαύσετε μαζί τους τις μόνιμες εκθέσεις, είτε να περιηγηθείτε στα περίεργα γλυπτά από την περιοδική έκθεση «Sarah Lucas Nuds Cycladic» -για παιδιά άνω των 12 ετών.

Ίδρυμα Ευγενίδου
(Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο)
Η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας προσκαλεί τους «μικρούς επιστήμονες» κάθε Σάββατο και Κυριακού του Ιουλίου σε μία επιστημονική περιήγηση σε μικρές και μεγάλες επιστημονικές αλήθειες. Ανάλογα με την ημέρα που θα επιλέξετε να επισκεφθείτε το Ίδρυμα Ευγενίδου, τα παιδιά και εσείς θα παρακολουθήσετε στις 13.30 πειράματα σχετικά με την επικινδυνότητα της ακτινοβολίας του ήλιου, την σύσταση της άμμου, το φαινόμενο της άνωσης, αλλά και παρουσιάσεις σχετικά με το πώς πετούν τα αεροπλάνα, τον ρόλο του νερού στη ζωή μας και πληροφορίες για τα θαλάσσια ρεύματα. Αργότερα, από 16.30 έως 17.30, για παιδιά από 8 ετών και άνω, προτείνονται διάφορες δραστηριότητες με χρηστικές χειροτεχνίες. Το κόστος συμμετοχής είναι 4 ευρώ.

Δρώμενα


Kid & Family Art Festival: «Μαζί – Περιβάλλον & Οικογένεια»
Η εταιρία Kid & Family συνεργάζεται με διάφορους φορείς και οργανώνει μία εκδήλωση με στόχο την διασκέδαση και την γνωριμία με την γειτονιά. Το πρώτο event πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο, 11.00 με 14.00, στον πεζόδρομο της οδού Δράκου, όπου μικροί και μεγάλοι παρακολούθησαν ιδέες για παιχνίδια που μπορούν τα παιδιά να παίξουν σε πεζοδρόμους, καθώς και τρόπους με τους οποίους μπορούν να γίνουν οι γειτονιές πιο πράσινες, να φροντιστούν τα αδέσποτα σκυλάκια κ.λ.π. Η παρουσίαση γίνεται από εξειδικευμένους παιδαγωγούς, ενώ η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Unesco.

in2life.gr

και pulse.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου