RSS

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Συσκευή προειδοποιεί για επιληπτική κρίση


Μία συσκευή που εμφυτεύεται στο στέρνο , καταγράφει τους εγκεφαλικούς παλμούς και δίνει το "σήμα κινδύνου για επιληπτική κρίση , όπως ανακοίνωσαν γιατροί στη Μελβούρνη. Η συσκευή αυτή, που συνδέεται με τον εγκέφαλό τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στο στέρνο του Τζέισον Ντεντ, στο νοσοκομείο St Vincent's.
Η συσκευή καταγράφει τους εγκεφαλικούς παλμούς και τους μεταδίδει γραπτώς σε έναν ασύρματο βομβητή.
Όταν ο κίνδυνος για επιληπτική κρίση είναι μεγάλος ανάβει ένα κόκκινο λαμπάκι, το λευκό λαμπάκι υποδηλώνει μέτριο κίνδυνο και το μπλε μικρό κίνδυνο. Ο βομβητής έχει την ικανότητα να δονείται ή να εκπέμπει προειδοποιητικό ήχο όταν αλλάζει το επίπεδο κινδύνου. Ο 26χρονος Ντεντ πάσχει από επιληψία από τα τέσσερα χρόνια του. "Υπάρχουν κάποιες περίοδοι στη ζωή μου που δεν πάθαινα κρίσεις για δύο ή και τρεις μήνες και μετά μπορεί να πάθαινα δύο ή τρεις την εβδομάδα", δήλωσε στο αυστραλιανό πρακτορείο ειδήσεων AAP. "Πρόσφατα παραλίγο να με χτυπήσει αυτοκίνητο".
Ο Ντεντ είναι ένας από τους δέκα Αυστραλούς που συμμετέχουν σε μία διετή δοκιμαστική χρήση της συσκευής, που θα είναι διαθέσιμη στο εμπόριο μέσα σε τέσσερα χρόνια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου