RSS

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Κινητοποιήσεις από τη νέα σχολική περίοδο προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ


Κινητοποιήσεις από τη νέα σχολική περίοδο προαναγγέλλει η ΟΛΜΕ, η οποία στοχεύει στη συγκρότηση κοινού μετώπου με την Ομοσπονδία των δασκάλων και νηπιαγωγών, σχετικά με την επίθεση στην κυβερνητική πολιτική.
«Ενόψει της νέας χρονιάς θα πρέπει να προβληματιστούμε για το πώς θα μπορέσουμε να συμβάλουμε ως συνδικαλιστικό κίνημα στην ακόμη μεγαλύτερη συσπείρωση των εργαζομένων. Να ρίξουμε ιδιαίτερο βάρος στην με κάθε μέσο ενημέρωση των γονέων και των μαθητών μας για τις επιπτώσεις αυτών των μέτρων στην εκπαίδευση των παιδιών του λαού μας», σημειώνουν οι καθηγητές.

Στόχος τους, όπως επισημαίνουν, θα είναι ο συντονισμός της δράσης τους με όλες τις Ομοσπονδίες του δημοσίου τομέα: «Να δημιουργήσουμε συμμαχίες που θα λειτουργήσουν ως ασπίδα για την προστασία των κοινωνικών αγαθών στον τόπο μας (παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλιση-εργασία) σε όφελος των εργαζομένων, των συνταξιούχων και όλου του λαού».

Στα αιτήματα που προβάλλει η ΟΛΜΕ περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, καμία περικοπή μισθού επιδομάτων κ.λπ.

Οι καθηγητές προαναγγέλλουν ακόμη ότι θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Καταλήγοντας υπογραμμίζουν πως «στόχος είναι η οργάνωση παρατεταμένου απεργιακού αγώνα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου