RSS

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Συλλήψεις για παράνομη αναμετάδοση


Στο διαδίκτυο αναμετέδιδαν το πρόγραμμα της ψηφιακής πλατφόρμας της NOVA τέσσερα άτομα που συνελήφθησαν από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Σε περισσότερους από 59.000 ανέρχονται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας οι χρήστες της ιστοσελίδας που απολάμβαναν δωρεάν πρόσβαση στο πρόγραμμα της NOVA.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν
η εταιρεία Multichoice υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων χρηστών του διαδικτύου οι οποίοι, όπως διαπιστώθηκε, λειτουργώντας ως διαχειριστές ιστοσελίδων αναμετέδιδαν παράνομα με χρήση τεχνολογίας ζωντανής ροής εικόνας και ήχου (live streaming) το κωδικοποιημένο τηλεοπτικό δορυφορικό σήμα των αθλητικών καναλιών του μπουκέτου της ψηφιακής πλατφόρμας NOVA.
Έκθεση της εταιρίας που εμπεριέχεται στην υποβληθείσα μήνυση αναφέρει ότι η ζημία της εταιρίας ανά έτος ανέρχεται στο ποσό των -37.978.603,20- ευρώ, ενώ η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου στο ποσό των -8.165.399- ευρώ.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ η ιστοσελίδα φιλοξενούσε διαφημίσεις από εταιρείες στοιχημάτων γεγονός που συνεπάγεται ότι οι διαχειριστές της σελίδας αποκόμιζαν κέρδη από τη δραστηριότητά τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου