RSS

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Καρατομήσεις στο ΓΕΝ για το πάρτι στο θωρηκτό «Αβέρωφ»


Άμεση ήταν η αντίδραση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού μετά τα δημοσιεύματα για την οργάνωση δεξίωσης στο θωρηκτό Αβέρωφ. Σύμφωνα με ανακοίνωση, με απόφαση του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου απολύθηκε ο μόνιμος εξ εφέδρων αρχιπλοίαρχος Ε.Γαβαλάς ΠΝ, που ασκούσε από το 2008 τα καθήκοντα του διευθυντή Πλωτού Ναυτικού Μουσείου Γ.Αβέρωφ.
Νωρίτερα, σε ανακοίνωση του ΓΕΝ αναφερόταν ότι ξεκίνησε έρευνα με αφορμή κυριακάτικο δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο έγινε δεξίωση στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο «Γ.Αβέρωφ».
Ειδικότερα, στην ανακοίνωση αναφερόταν:
«α. Το ΓΕΝ είχε ενημερωθεί ότι επί του ΠΝΜ Γ.Αβέρωφ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 10 Ιουνίου εκδήλωση για την ολοκλήρωση των 'Ποσειδωνίων 2010', τη διοργάνωση της οποίας είχε αναλάβει η ναυτιλιακή εταιρείας Atlas Maritime. Για το λόγο αυτό άλλωστε το ΓΕΝ προχώρησε στην παραχώρηση του.»
β. Στο πλαίσιο σχετικής έρευνας που διεξάγεται από το ΓΕΝ έχουν ήδη ζητηθεί από τον διευθυντή του ΠΝΜ ΑΒΕΡΩΦ έγγραφες εξηγήσεις για το τι ακριβώς έγινε στο χώρο και εφόσον προκύψουν ευθύνες για συγκεκριμένα πρόσωπα, αυτές θα καταλογιστούν».

Στο μεταξύ, ο υπεύθυνος του τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ Θ.Λεονταρίδης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας εξηγήσεις. Ο κ. Λεονταρίδης σημειώνει ότι «αποτελεί βαρύ ατόπημα που εκθέτει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η παραχώρηση του ιστορικού θωρηκτού ΑΒΕΡΩΦ για εξεζητημένες ιδιωτικές κοινωνικές εκδηλώσεις, που προσβάλλουν βάναυσα την ιστορικότητα και τη σημασία του ζωντανού αυτού μνημείου».
in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου