RSS

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ «Δε με ενοχλεί να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ»


Η υπουργός Παιδείας κυρία Διαμαντοπούλου δεν κρύβει την ικανοποίησή της για την ανεξαρτητοποίηση του κ. Κουβέλη και των τριών, τονίζοντας ότι « είναι πολύ θετικό και κρίσιμο να υπάρξει μια Αριστερά με σοβαρό λόγο ». Η υπουργός Παιδείας θεωρεί ότι
πρόκειται για ένα τμήμα που έχει μεγάλη απήχηση στον κόσμο της Αριστεράς, θεωρεί πολύ σημαντικό το γεγονός ότι « το ΠαΣοΚ έχει να απευθυνθεί κάπου » και εκφράζει την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πλέον ένα από τα πλέον αντιδραστικά σχήματα του Κοινοβουλίου, τονίζοντας: « Δεν θα με ενοχλούσε καθόλου να διαλυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια σοβαρή Αριστερά,με ακροατήριο στην ελληνική κοινωνία,παρά να απορροφώνται από έναν αντιδραστικό λόγο διάφορες κατά βάση ακραίες και α-πολιτικές τάσεις ». Διαβλέπει «κίνδυνο» απόσπασης ενός τμήματος του ΠαΣοΚ, το οποίο θα επιθυμήσει να συνεργαστεί με τον κ. Κουβέλη και τους λοιπούς σε περίπτωση σχηματισμού ενός νέου πολιτικού σχηματισμού; « Δεν νομίζω, οι φυγόκεντρες τάσεις του ΠαΣοΚ αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο κοντά στο ΚΚΕ,παρά στους ανανεωτικούς της Αριστεράς » λέει η κυρία Διαμαντοπούλου.
Στο πλαίσιο αυτό, η υπουργός Παιδείας δεν διστάζει και να παραδεχθεί ότι οι θέσεις της και προτάσεις της για την αναμόρφωση της εκπαίδευσης είναι πιο κοντά με τις αντίστοιχες της Αριστεράς, παρά με εκείνες που διατυπώνονται από μια μεγάλη μερίδα του ΠαΣοΚ.
ΤΟ ΒΗΜΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου