RSS

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

ΤΡΙΚ ΜΕ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ


Ανακάλυψαν νέους τρόπους συνεργασίας με τις ασφαλιστικές έτσι ώστε να αυξήσουν από κοινού τα κέρδη τους. Ένα νέο νομοσχέδιο που θα δώσει την ευκαιρία στις ασφαλιστικές εταιρείες να αυξήσουν και πάλι τα ασφάλιστρα αυξάνοντας παράλληλα τα κέρδη τους ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση. Ακριβότερα ασφάλιστρα θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν από το 2011 οι Έλληνες οδηγοί σύμφωνα με
το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές για την ασφάλιση των οχημάτων συνδέοντας τα ασφαλιστήρια συμβόλαια με τα συμφέροντα του κράτους !!!
Μετά από αλλεπάλληλες συζητήσεις με παράγοντες των ασφαλιστικών εταιρειών , κυβέρνηση και ασφαλιστικές από κοινού αποφάσισαν πως οι καλές συνεργασίες αποφέρουν πάντα μεγαλύτερα κέρδη.
Οι ασφαλιστικές επ'ευκαιρία της γενικότερης ασυδοσίας και του κλίματος ανατιμήσεων βρίσκουν την ευκαιρία κάθε 6 μήνες να αυξάνουν τα τιμολόγια τους.
Η κυβέρνηση αντιπρότεινε ένα νομοσχέδιο "αλληλεγγύης" στον κοινό στόχο που είναι η νομιμοποίηση των αυξήσεων σε κάθε ευκαιρία με οφέλη και για τις δύο πλευρές.

Πώς γίνεται αυτό ;;;

Σύμφωνα με το νέο νομοσχέδιο οι ασφαλιστικές εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα, on line σύνδεσης με το Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών (ΣΕΣΟ-point system) απο την επόμενη κιόλας χρονιά, έτσι ώστε, πριν την έκδοση ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου, να «συμβουλεύονται» το point system για να δουν το «ποιόν» του οδηγού που θα ασφαλίσουν.
Έτσι, οι ασφαλιστικές εταιρείες θα έχουν τι δυνατότητα να "φακελώνουν" τους πελάτες τους και επ' ευκαιρία τον κλήσεων της τροχαίας να απαιτούν και υψηλότερα ασφάλιστρα από αυτούς. Η συνεργασία έχει αμοιβαίους στόχους. Στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχει ρύθμιση η οποία θα συνδέει επίσης τα ασφαλιστήρια συμβόλαια με το εάν το ασφαλιζόμενο όχημα έχει ή δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ.
Συγκεκριμένα, οι ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να ανανεώσουν ή να εκδώσουν νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο θα ζητούν από τον ιδιοκτήτη του οχήματος το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου από το ΚΤΕΟ.
Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει αλλαγές και για το ύψος-διαδικασία πληρωμής του προστίμου για όσους δεν περνούν τα οχήματά τους από ΚΤΕΟ.
Με στόχο να αυξηθεί μάλιστα ο τζίρος των πελατών, στο ίδιο καλοκαιρινό νομοσχέδιο η κυβέρνηση σχεδιάζει να συμπεριλάβει στον υποχρεωτικό έλεγχο ΚΤΕΟ και όλα τα δίκυκλα άνω των 50 κυβικών !!! Άγνωστο βέβαια παραμένει ακόμα το ύψος του παραβόλου.
Ήδη πάντως έχουν ξεκινήσει οι σχετικές μετατροπές στα περισσότερα δημόσια ΚΤΕΟ, ενώ οι νομαρχίες έχουν αρχίσει να παραλαμβάνουν τα απαραίτητα μηχανήματα.
Το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών, αναμένεται να περάσει σύντομα από το γνωστό τρικ που έχει σκαρφιστεί η κυβέρνηση και ονομάζεται δημόσια διαβούλευση .
Ενώ για την ψήφιση του στη Βουλή η κυβέρνηση φαίνεται πως θα συμβουλευτεί τη μετεωρολογική υπηρεσία για τις καλοκαιρινές ημέρες που προβλέπεται καύσωνας προκειμένου να το ονομάσει κι αυτό "Νόμο του Κράτους".
tiresias

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου