RSS

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Αεροπορικό ταξίδι στα... όρθια

Η «χαμηλού κόστους» Ryanair διαμορφώνει θέσεις για επιβάτες που θα μπορούν μόνο να ακουμπούν!
Σε λεωφορεία σκοπεύει να μετατρέψει τα αεροπλάνα μέσα στο 2011 η ιρλανδική αεροπορική εταιρεία Ryanair, προσθέτοντας θέσεις για επιβάτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν όρθιοι! Ο ανταγωνισμός οδηγεί τη διάσημη «χαμηλού κόστους» εταιρεία να κάνει το επόμενο βήμα στον τομέα των αεροπορικών ταξιδιών, εφαρμόζοντας νέο σύστημα και μάλιστα με χαμηλότατο, σε ορισμένες περιπτώσεις, εισιτήριο.
Ο ιδιοκτήτης της Μάικλ Ο΄ Λίρι σε μια προσπάθεια να μειώσει τα κόστη, προέβη σε μια ριζική αναδιάταξη του χώρου επιβατών των 250 αεροσκαφών του στόλου του. Από του χρόνου λοιπόν κάθε αεροσκάφος της Ryanair θα διαθέτει 12 θέσεις για όρθιους επιβάτες, οι οποίοι αρχικά θα ταξιδεύουν σε πτήσεις 60 λεπτών, έτσι ώστε να μην πιάνονται. Ο κάθε επιβάτης θα έχει τη θέση του, στην οποία απλούστατα θα ακουμπά την πλάτη του, χωρίς όμως να κάθεται.

«Πρόκειται για την εγκατάσταση, στη μία πλευρά του αεροσκάφους,τεσσάρων σειρών με τρία υποστηρίγματα. Θα φέρουν έξτρα ζώνες ασφαλείας και όλα τα απαιτούμενα συστήματα ασφαλείας που θα επιτρέπουν σε 12 επιβάτες να ταξιδεύουν καθισμένοι κατακόρυφα» εξήγησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Στίβεν Μακ Ναμάρα. Και πρόσθεσε: «Οι επιβάτες δεν θα είναι τελείως όρθιοι, θα έχουν ένα υποπόδιο για να ακουμπήσουν ή να καθήσουν». Οι θέσεις αυτές θα δίνονται με έκπτωση ως και 50% στην τιμή του κανονικού εισιτηρίου, ενώ οι εκτιμήσεις των υπευθύνων της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας μιλάνε, για ορισμένα σύντομα δρομολόγια εσωτερικού, ακόμη και για ένα απίθανα οικονομικό εισιτήριο της «ευτελούς» τάξεως των 5 ευρώ!

Προβλέπεται επίσης η κατάργηση της τουαλέτας στο πίσω μέρος της ατράκτου, ώστε να εξασφαλιστούν επιπλέον 40-50 θέσεις επιβατών, ενώ οι επιβάτες θα χρεώνονται επιπλέον για τη χρήση της τουαλέτας.

TO BHMA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου