RSS

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Πώς θα αποφύγετε τις αλλεργίες των διακοπών

Ετοιμάζεστε να φύγετε για τις καλοκαιρινές σας διακοπές αλλά τη χαρά των διακοπών επισκιάζει το άγχος για τις αλλεργίες, που παραμονεύουν τόσο στη διάρκεια του ταξιδιού όσο και κατά την παραμονή σας στην εξοχή;Υπάρχουν μικρά μυστικά για να αποφύγετε τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Ας δούμε, λοιπόν, 10 +1 τρόπους που θα σας βοηθήσουν να αποτρέψετε τον κίνδυνο να ταλαιπωρηθείτε από αλλεργίες.

1- Ελέγξτε την
πιθανότητα να υπάρχει γύρη ή άλλα αλλεργιογόνα στον προορισμό σας. Καλού κακού μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε στο φαρμακείο των διακοπών αντιαλλεργικά φάρμακα.

2- Κρατήστε κλειστά τα παράθυρα

Αν ταξιδεύετε με αυτοκίνητο, μην ανοίγετε τα παράθυρα ειδικά νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα, που υπάρχει υψηλή συγκέντρωση γύρης. Το ίδιο ισχύει και για τα παράθυρα του δωματίου, αν μένετε στην εξοχή.

3-Καθαρίστε το αυτοκίνητό σας

Αφού φτάσετε στον προορισμό σας καθαρίστε το αυτοκίνητό σας με ένα ηλεκτρικό σκουπάκι. Η γύρη και τα ακάρεα της σκόνης μπορούν εύκολα να κολλήσουν στα ρούχα σας και τελικά τα αλλεργιογόνα να βρεθούν στο κρεβάτι σας.

4-Επιλέξτε θάλασσα

Αν η γύρη σας έχει ταλαιπωρήσει αρκετά στο παρελθόν, προτιμήστε για τις διακοπές σας θάλασσα αντί για βουνό, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ποσότητα γύρης. Τι θα λέγατε για μια κρουαζιέρα;

5-Σε ετοιμότητα την ώρα του ταξιδιού

Φροντίστε να έχετε κάποια αντιαλλεργικά φάρμακα σε έναν μικρό ταξιδιωτικό σάκο, στον οποίο να έχετε εύκολη πρόσβαση την ώρα που ταξιδεύετε. Εννοείται ότι κάτι τέτοιο επιβάλλεται σε περίπτωση που το ταξίδι σας θα είναι πολύωρο.

6-Προσοχή στο ξενοδοχείο

Ελέγξτε προσεκτικά το δωμάτιο του ξενοδοχείου σας. Αν μπορείτε, μη χρησιμοποιείτε συνεχώς το κλιματιστικό.

7-Mην ξεχνάτε τα φάρμακά σας

Αν ακολουθείτε κάποια συγκεκριμένη προληπτική ή θεραπευτική φαρμακευτική αγωγή μην παρασύρεστε από το πνεύμα ανεμελιάς των διακοπών και παραμελείτε τη δοσολογία. Αν χρειαστεί, βάλτε σχετική υπενθύμιση στο κινητό ή το ρολόι σας.

8-Χρησιμοποιείστε σπρέι κατά της ιγμορίτιδας στο αεροπλάνο

Οι μακρινές πτήσεις μπορεί να προκαλέσουν ιγμορίτιδα. Τα ειδικά σπρέι μπορούν να επαναφέρουν την υγρασία και να καταπολεμήσουν την αλλεργία.

9-Ειδικά μέτρα προφύλαξης

Σκοπεύετε να κάνετε κράτηση σε ξενοδοχείο; Ρωτήστε αν υπάρχει ειδική πτέρυγα μη καπνιστών. Είναι η καλύτερη λύση για έναν καλό βραδινό ύπνο.

10-Προσοχή στα μαξιλάρια

Αν το δωμάτιο του ξενοδοχείου έχει μαξιλάρια με φτερά, ζητήστε συνθετικά, υποαλλεργικά μαξιλάρια. Ή ακόμη καλύτερα φέρτε δικές σας μαξιλαροθήκες από το σπίτι.

11-Ασκηθείτε

Όταν νιώθετε ότι το περιβάλλον δεν είναι καθαρό και η γύρη και τα ακάρεα παραμονεύουν πηγαίνετε μία βόλτα, κολυμπήστε ή ακόμη καλύτερα αν το ξενοδοχείο διαθέτει γυμναστήριο, ασκηθείτε. Η άσκηση βοηθάει στη συστολή των αιμοφόρων αγγείων της μύτης και έτσι υπάρχει μεγαλύτερος χώρος για να κινείται ο αέρας μέσα στη μύτη. Σύμφωνα με τους ειδικούς ειδικά η αεροβική λειτουργεί ως φυσικό αποσυμφορητικό.
http://www.cosmo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου