RSS

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

25 χρόνια από τη βύθιση του Rainbow Warrior

Δεν μπορείς να βυθίσεις ένα Ουράνιο Τόξο...
Φέτος, κλείνουν 25 χρόνια από τη βύθιση του Rainbow Warrior, εξαιτίας μιας τρομοκρατικής ενέργειας που σχεδιάστηκε για να αποδυναμώσει την Greenpeace. Τελικά όμως, μόνο αυτό δεν κατάφερε...
Στα 25 τελευταία χρόνια της ιστορίας της, η Greenpeace έχει να παρουσιάσει σημαντικές επιτυχίες και ένα πλούσιο έργο βασισμένο στις αρχές της μη-βίας, της άμεσης δράσης και της οικονομικής ανεξαρτησίας. Στόχος της, ένα μέλλον ολοένα και καλύτερο από το παρόν, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που περνάμε. Σύμμαχός της, η κοινωνία που αντιστέκεται, άνθρωποι σαν και εμάς που αγωνιούν για την εξέλιξη των περιβαλλοντικών προβλημάτων.
Όσα χρόνια κι αν περάσουν, η Greenpeace δε σταματά να αποδεικνύει με κάθε σελίδα της ιστορίας της ότι τα «ουράνια τόξα» βγαίνουν ...κι από το βυθό της θάλασσας και ότι η ελπίδα.. δεν βουλιάζει ποτέ. Γιατί όπως λέει και ο ιδρυτής της διεθνούς Greenpeace, David Mc Taggart:
«Το σημαντικότερο όπλο που διαθέτουμε απέναντι στην πορεία της παρακμής και της καταστροφής στην οποία οδηγείται το ανθρώπινο είδος, δεν είναι ούτε η επιστήμη, ούτε η νομοθεσία, ούτε ο βιομηχανικός έλεγχος. Είναι η τόλμη να υπερασπιζόμαστε το έδαφός μας απέναντι σ’ αυτό που μοιάζει αναπόφευκτο. Είναι η συνείδηση ότι κάπου στον κόσμο υπάρχει μια δύναμη που θα πλεύσει με ένα μικρό ξύλινο βαρκάκι φτιαγμένο από ελπίδα και σχεδόν παράλογη τόλμη ενάντια σε μια έκρηξη απελπισίας 100 μεγατόνων και θα τη γυρίσει ανάποδα».
zizanio

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου