RSS

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΑΞΙΕΠΑΙΝΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Ξεκίνησε τη λειτουργία του ο Συμβουλευτικός Σταθμός Παιανίας
Ο Δήμος Παιανίας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο πρόβλημα των ναρκωτικών, το οποίο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες μάστιγες της ανθρώπινης κοινωνίας και γνωρίζοντας ότι η ολοκληρωμένη αντιμετώπισή του περιλαμβάνει τους άξονες ΠΡΟΛΗΨΗ-ΘΕΡΑΠΕΙΑ-ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ, δημιούργησε σε συνεργασία με το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, το Συμβουλευτικό Σταθμό Παιανίας, βοηθώντας έτσι τα άτομα και το περιβάλλον εκείνων που υποφέρουν από την εξάρτηση των ναρκωτικών, με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού, να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και να αναπτύξουν καινούργιες δημιουργικές προοπτικές στη ζωής τους. Ο Συμβουλευτικός Σταθμός Παιανίας ξεκίνησε και λειτουργεί, επί της οδού Βασ. Σοφίας 11 (δημοτικά ιατρεία).Τηλέφωνο επικοινωνίας 210-6644880.

Στόχοι του Συμβουλευτικού Σταθμού Παιανίας είναι:

* Η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για το πρόβλημα της χρήσης εξαρτημένων ουσιών και τις μεθόδους αντιμετώπισης του.
* Η ενημέρωση και συμβουλευτική σε χρήστες εξαρτημένων ουσιών και τις οικογένειες τους (γονείς, αδέλφια, σύντροφοι).
* Η κινητοποίηση χρηστών εξαρτημένων ουσιών για θεραπεία και η παραπομπή τους στο κατάλληλο θεραπευτικό πλαίσιο.
* Η ανάπτυξη δραστηριοτήτων πρόληψης (συμβουλευτική γονέων, ενημέρωση της σχολικής κοινότητας, ενημερώσεις των φορέων υγείας κλπ).

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός θα είναι ανοιχτός κάθε Τετάρτη από τις 09.00-17.00.

Το ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ είναι ένα από τα θεραπευτικά προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), του μεγαλύτερου φορέα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα και σύμβουλου οργανισμού του Οικονομικού και Κοινωνικού Συμβουλίου (ECOSOC) του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ έχει την έδρα του στην Αττική και απευθύνεται σε χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών άνω των 21 ετών και τις οικογένειες τους. Στοχεύει στην απεξάρτηση, στην εκπαίδευση και την κοινωνική επανένταξη των μελών του. Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι εθελοντική, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και δεν χορηγούνται υποκατάστατα ή άλλες ουσίες.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1989 με την ίδρυση της Εναλλακτικής Κοινότητας Παρέμβαση στη Ραφήνα και το 1992 εξελίχθηκε σε ένα ολοκληρωμένο πολυφασικό πρόγραμμα απεξάρτησης. Στο πλαίσιο του θεραπευτικού προγράμματος λειτουργούν Συμβουλευτικά Κέντρα στην Αθήνα και στη Ραφήνα, θεραπευτική Κοινότητα διαμονής και Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης. Παράλληλα, λειτουργεί Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης για συγγενείς των εξαρτημένων.

Υπεύθυνος προγράμματος για τον Δήμο Παιανίας είναι ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γαϊτανής Δ. Σταύρος, τηλ. Δήμου Παιανίας:210-6642344 εσωτ.304.

kethea-paremvasi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου