RSS

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Αποχή μέχρι την Τρίτη



Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η συνάντηση του υφυπουργού Παιδείας Γιάννη Πανάρετου, με το ΔΣ της Ομοσπονδίας των Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) με θέμα τα οικονομικά αιτήματα των καθηγητών, που εμπλέκονται στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η ΟΛΜΕ έχει καλέσει τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται για τις Πανελλαδικές και τη βαθμολόγηση των γραπτών να απέχουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας μέχρι να υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση, που θα εξασφαλίζει την άμεση πληρωμή τους.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Δημήτρης Πεπές, δήλωσε ότι δεν υπήρξε λύση στο θέμα της πληρωμής και κοινοποίησε ότι η αποχή θα συνεχιστεί ως την Τρίτη, οπότε θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Ο κ. Πανάρετος διαβεβαίωσε ότι η ολοκλήρωση της βαθμολόγησης δεν θα αποκλίνει σημαντικά από τις προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Είπε ακόμη ότι όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων έχουν την υποχρέωση, την οποία δείχνουν να αντιλαμβάνονται, να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες με τον καλύτερο τρόπο και με τις σκέψεις στα παιδιά και τις οικογένειές τους.

"Συζητήσαμε όλα τα θέματα και τους διαβεβαίωσα ότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα και ότι συνεχίζουμε τις προσπάθειες, ώστε να καταβληθούν το συντομότερο δυνατό", είπε ο υφυπουργός.

Απαντώντας στις καταγγελίες των εκπαιδευτικών για εμπαιγμό του υπουργείου Παιδείας, σημείωσε ότι δεν έχει εμπαίξει ποτέ κανέναν και πρόσθεσε ότι όλοι γνωρίζουν τη γενικότερη κυβερνητική πολιτική και την οικονομική κατάσταση της χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι συνήθως η ανακοίνωση των βαθμολογιών γίνεται στο τέλος Ιουνίου
news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου