RSS

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Απίστευτη ιστορία πίσω από την απόπειρα αυτοκτονίας του 10χρονου


Συγκλονίζουν τα όσα πέρασε το παιδάκι

«Γιαγιά, φοβάμαι ότι έχω AIDS και θα πεθάνω».
Τα ανατριχιαστικά αυτά λόγια ανήκουν σ’ ένα 10χρονο αγοράκι το οποίο πριν από λίγο καιρό εκμυστηρεύτηκε στους δικούς του ανθρώπους ότι ένας συγγενής το βίαζε για δύο συνεχόμενα καλοκαίρια. Η απίστευτη και συνάμα δραματική ιστορία του παιδιού ξεκίνησε το 2008...

Όπως κάθε καλοκαίρι, είχε πάει στο χωριό του πατέρα του στον νομό Αιτωλοακαρνανίας για να περάσει τις καλοκαιρινές του διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά του. Εκεί έπεσε θύμα βιασμού από έναν κουμπάρο της οικογένειάς του. Το παιδί προσπάθησε να κρύψει στα βάθη της ψυχής του τη φρικιαστική αλήθεια, αλλά το μάθημα του δασκάλου του για το AIDS και ο φόβος του για τον θάνατο «ξέθαψαν» το ανομολόγητο μέχρι εκείνη τη στιγμή μυστικό του.

Επιστρέφοντας στο σπίτι του από το σχολείο έπεσε στην αγκαλιά της ηλικιωμένης γιαγιάς του και σπαράζοντας από το κλάμα τής εξομολογήθηκε ότι πάσχει από τη νόσο γιατί ο κουμπάρος τους στο χωριό το έβαζε μέσα στο μαγαζί του και το βίαζε απειλώντας το με τα όπλα που είχε κρεμασμένα στον τοίχο. Το απειλούσε, μάλιστα, ότι εάν αποκάλυπτε το μυστικό στους γονείς και τους παππούδες του, θα τους σκότωνε όλους. Τρομοκρατημένο το μικρό παιδί έθαψε βαθιά μέσα του τις τραυματικές στιγμές που έζησε σε ηλικία 8 και 9 ετών, αλλά ζητούσε επίμονα από τους γονείς του να μην το στέλνουν τις γιορτές και το καλοκαίρι στο χωριό.

Πριν από λίγο καιρό ο ανήλικος μαθητής άκουσε για πρώτη φορά στη ζωή του από τα χείλη του δασκάλου του για την ανίατη λοιμώδη νόσο, που μεταδίδεται κυρίως μέσω της σεξουαλικής πράξης, και για τις επιπτώσεις που έχει στη ζωή των ασθενών. Η γνώση αυτή τού προκάλεσε πανικό και έντρομος αποκάλυψε τον βιασμό του αρχικά στη γιαγιά του και στη συνέχεια στους γονείς του. Εκείνοι αναστατωμένοι αμέσως απευθύνθηκαν στο τμήμα της Εισαγγελίας Ανηλίκων Αττικής και στη συνέχεια μαζί με το παιδί τους κατήγγειλαν τον βιασμό του στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Η γιαγιά του παιδιού, μετά την επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ, από τη στενοχώρια της υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ το παιδί παρακολουθείται από ψυχολόγο ώστε να καταφέρει να ξεπεράσει κυρίως τον φόβο του θανάτου από τον ιό του AIDS.

Με εντολή της αρμόδιας εισαγγελέως η Αστυνομική Διεύθυνση Αιτωλοακαρνανίας διενεργεί προκαταρκτική εξέταση από τον περασμένο Απρίλιο, αφού ο δράστης ζει και διατηρεί κατάστημα σε χωριό του νομού. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί με τις μαρτυρικές καταθέσεις των γονέων, της γιαγιάς αλλά και του 10χρονου αγοριού βρίσκεται στην αρμόδια Αστυνομική Διεύθυνση εδώ και δύο μήνες, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η προανάκριση, ώστε να διαβιβαστεί το πόρισμά της στον αρμόδιο εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που διενεργήθηκε στο παιδί δεν αφήνει περιθώρια για αμφιβολίες στις αφηγήσεις του, αφού οι περιγραφές του ήταν τόσο λεπτομερείς και ανατριχιαστικές που σόκαραν ακόμα και τους ψυχολόγους. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για μεγάλη καθυστέρηση της προανάκρισης, η οποία λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης θα έπρεπε να έχει ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο μεταξύ, ο φερόμενος ως δράστης συνεχίζει να κινείται ελεύθερα και ανεμπόδιστα, την ίδια ώρα που οι ειδικοί καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να βοηθήσουν το αγοράκι να ξεπεράσει τα δύο μαρτυρικά καλοκαίρια στο χωριό που του σημάδεψαν, εκτός από το σώμα, και την παιδική ψυχή του

Espressonews.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου