RSS

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Οι Έλληνες δεν αγαπάνε τα αφεντικά

Το 60% των Ελλήνων θα ήθελαν να είναι αυτοαπασχολούμενοι, σύμφωνα με έρευνα του «Ευρωβαρόμετρου» για την επιχειρηματικότητα. Μόνον το 37% θα επιθυμούσαν να είναι μισθωτοί, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για το σύνολο της Ε.Ε. είναι 49%.
Για τους "27"το 45% θα προτιμούσε να είναι αυτοαπασχολούμενοι, ενώ για τους πολίτες των ΗΠΑ το ποσοστό ανέρχεται σε 55%. Σύμφωνα με την έρευνα, οι Ευρωπαίοι που δεν θέλουν κανέναν πάνω από το κεφάλι τους θεωρούν ως βασικούς λόγους για το γεγονός ότι προτιμούν να είναι αυτοαπασχολούμενοι ότι τους προσφέρει ανεξαρτησία κινήσεων και καλύτερες προοπτικές εισοδήματος. Αντιθέτως, όσοι προτιμούν να είναι μισθωτοί αναφέρουν ως πλεονεκτήματα το σταθερό εισόδημα κα τη σταθερή εργασία.
Στην Ελλάδα, το 34% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχει προσπαθήσει να στήσει τη δική του επιχείρηση ή ότι θα το επιχειρήσει στο μέλλον. Οι μισοί από αυτούς το έκαναν ή θα το κάνουν, λόγω ανάγκης και μόνο το 39% επειδή παρουσιάστηκε μια ευκαιρία. Για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, το 55% όσων δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στο επιχειρείν το κάνουν επειδή διέκριναν μία ευκαιρία που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν.

Πάντως, το 83% των Ελλήνων (έναντι του 67% των Ευρωπαίων) δηλώνει ότι η γραφειοκρατία αποτελεί εμπόδιο για να ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση. Το 73% των Ελλήνων και το 43% των Ευρωπαίων αναφέρει ότι δυσκολεύονται να συλλέξουν πληροφορίες για το πως θα ξεκινήσουν δική τους επιχείρηση.
theInsider

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου