RSS

Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Νέα πολυδιάσπαση της Αριστεράς


Σήμερα το πρωί ο κ. Κουβέλης ανέβηκε στο βήμα του συνεδρίου και ανακοίνωσε την αποχώρηση της Ανανεωτικής Πτέρυγας από τις διαδικασίες του συνεδρίου. Αμέσως εκατοντάδες στελέχη και σύνεδροι που πρόσκεινται στην Ανανεωτική Πτέρυγα αποχώρησαν από το γήπεδο του Τάε Κβο Ντο.

Χθες το απόγευμα σε σύσκεψη στελεχών της Ανανεωτικής Πτέρυγας αποφασίστηκε με συντριπτική πλειοψηφία (320 υπέρ ,4 κατά ,2 λευκά) να αποχωρήσουν από συνέδριο αν δεν γίνονταν δεκτή η πρόταση που διατύπωσε ο Φώτης Κουβέλης για απεμπλοκή του ΣΥΝ από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε αναστάτωση στο συνέδριο. Ο κ. Δ. Παπαδημούλης κορυφαίος παράγων της Ανανεωτικής Πτέρυγας , ανεβαίνοντας στο βήμα του συνεδρίου απηύθυνε έκκληση για ενότητα λέγοντας το τετριμμένο “αριστερό είναι ο,τι ενώνει και όχι ο,τι διαιρεί“.

Αμέσως μετά ανέβηκε στο βήμα ο κ. Δ. Στρατούλης κορυφαίο στέλεχος του Αριστερού Ρεύματος και τώρα ένας από 30 που κατέθεσαν χωριστό κείμενο με επικεφαλής τον κ. Π. Λαφαζάνη , ο οποίος με την σειρά του απηύθυνε έκκληση για ενότητα. Ο κ. Στρατούλης κάλεσε τον κ. Τσίπρα να αναλάβει πρωτοβουλία για να αποτραπεί η διάσπαση του ΣΥΝ , ενώ αναφερόμενος στην διάσπαση του ΚΚΕ το 1991 είπε ότι ήταν μια τραυματική εμπειρία που η Αριστερά πληρώνει μέχρι σήμερα και πρόσθεσε ότι αν γίνει μια νέα διάσπαση θα την πληρώνει για τα επόμενα 20 χρόνια.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας κάλεσε την Ανανεωτική Πτέρυγα του κόμματος “να μην προχωρήσει σε βήματα που ανοίγουν δρόμους χωρίς επιστροφή” προκειμένου να αποφευχθεί η διάσπαση , ενώ δεν έκανε καμία ουσιώδη αναφορά για απεμπλοκή του Συνασπισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως ζήτησε ο κ. Κουβέλης.

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του είπε ότι είναι να συνεχίσουν όλοι μαζί την πορεία τους στον Συνασπισμό και πρόσθεσε ότι οι πόρτες του ΣΥΝ ανοίγουν μόνο για είσοδο και όχι για έξοδο.

Το σκηνικό νέας πολυδιάσπασης της Αριστεράς σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για τον τόπο και τον λαό του χαρακτηρίζεται και από τον χθεσινό χαιρετισμό του Αλέκου Αλαβάνου στο Συνέδριο του ΣΥΝ, τον οποίο υπογράφει ως αρχηγός του υπ΄ αυτόν «Μετώπου Αλληλεγγύης και Ανατροπής» και όχι ως «απλό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου».

Κρίμα….
antinews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου