RSS

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

«Ας είμαστε έτοιμοι για τη διάσπαση του Βελγίου»

Μια από τις κορυφαίες πολιτικούς του Βελγίου και πιθανή διάδοχος του μόλις παραιτηθέντος ηγέτη των γαλλοφώνων σοσιαλιστών Elio Di Rupo –μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειες διαπραγμάτευσης με τους αποσχιστές Φλαμανδούς- προειδοποίησε το λαό του Βελγίου πως θα πρέπει να είναι έτοιμος ακόμη και για το ενδεχόμενο διάσπασης της χώρας.
Η Laurette Onkelinx προειδοποίησε σε συνέντευξή της «ας είμαστε έτοιμοι για τη διάσπαση του Βελγίου» συμπληρώνοντας πως
«ας ελπίσουμε όμως πως δε θα φτάσουμε ως εκεί, γιατί αν αυτό γίνει το βαρύτερο τίμημα θα πληρώσει ο πιο αδύνατος». Η Laurette Onkelinx παράλληλα επεσήμανε πως δεν μπορούμε πλέον άλλο να αγνοήσουμε το γεγονός πως σε ένα μεγάλο κομμάτι της Φλαμανδικής κοινότητας έχει αποκρυσταλλωθεί η άποψη της απόσχισης από το υπόλοιπο κομμάτι της χώρας. «Τότε ναι, θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το χωρισμό της χώρας στα δύο, αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα», συμπλήρωσε ο γαλλόφωνη πολιτικός.
Ο Βασιλιάς του Βελγίου Αλβέρτος ο Δεύτερος βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις με τα εφτά κόμματα που απαρτίζουν τη Βουλή, όπως και τους γαλλόφωνους Βαλλώνους αλλά και τους ολλανδοφώνους Φλαμανδούς να προσπαθήσουν για το σχηματισμό μιας κυβέρνησης με προοπτική στο βάθος του χρόνου, αντί των κυβερνήσεων «της μιας ημέρας». Το Βέλγιο βρίσκεται ουσιαστικά χωρίς σταθερή κυβέρνηση από τον Ιούνιο του 2007.
defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου