RSS

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Έρχονται τέσσερις νέοι φόροι για να «σώσουν» το 2011

Τέσσερα μέτρα, άμεσης απόδοσης, έχει στα σκαριά το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να σώσει την παρτίδα των εσόδων, ενόψει του πολύ δύσκολου 2011. Όπως πληροφορείται η Voria.gr από πολύ καλά ενημερωμένες πηγές, ήδη τα αρμόδια στελέχη του οικονομικού επιτελείου έχουν πάρει σαφείς εντολές, για να επεξεργασθούν τα ακόλουθα:

α) επιβολή αυστηρών προστίμων για όλα τα αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία, ενώ θα μπορούσαν να έχουν ενταχθεί σε ευνοϊκές ρυθμίσεις (με το απαραίτητο πέναλτι), οι ιδιοκτήτες τους απέφυγαν να το πράξουν.

β) αύξηση των αντικειμενικών αξιών, οπωσδήποτε μέσα στο επόμενο έτος. Υπάρχει, μάλιστα, ένα ακραίο σενάριο το οποίο κάνει λόγο για εξομοίωση των αντικειμενικών με τις εμπορικές αξίες, γεγονός το οποίο, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες υλοποίησης.

γ) τακτοποίηση όλων των ημιυπαίθριων χώρων. Το μέτρο είναι προγραμματισμένο να ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2010, οπότε η απόδοσή του θα φανεί με την έναρξη του επόμενου έτους.

δ) επιβολή των πρασίνων τελών, κάτι που σχεδιάζεται εδώ κι αρκετό καιρό, αλλά τώρα κρίνεται ότι οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για να προχωρήσει ως μέτρο.
VORIA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου