RSS

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Δηλώνει στρέιτ και έντιμος


Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Γουίλιαμ Χέιγκ, διέψευσε τις φήμες ότι είναι ομοφυλόφιλος και δήλωσε ότι ένας από τους συνεργάτες του παραιτήθηκε εξαιτίας των ψευδών φημών ότι διατηρεί σχέση μαζί του.
Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες όταν οι εφημερίδες δημοσίευσαν φωτογραφίες του υπουργού με το βοηθό του Κρίστοφερ Μάγιερς γράφοντας παράλληλα ότι οι δυο τους είχαν μοιραστεί το δωμάτιο ξενοδοχείου στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας τον Μάιο.
Ο Βρετανός υπουργός προχώρησε άμεσα σε ανακοίνωσή το βράδυ της Τετάρτης, με την οποία διαψεύδονταν οι κατηγορίες ότι ο 25χρονος Μάγιερς δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για να κατέχει τη θέση του ειδικού συμβούλου και ότι τον διορισμό του υπαγόρευσαν άλλοι λόγοι.
"Διαθέτει τα προσόντα για τη θέση που κατέχει. Ο όποιος υπαινιγμός ότι ο διορισμός του οφείλεται σε ανάρμοστη σχέση μεταξύ μας είναι απολύτως ψευδής, όπως ψευδής είναι και ο ισχυρισμός ότι έχω σχετιστεί ερωτικά με κάποιον άνδρα", αναφέρει ο 49χρονος Χέιγκ.
"Η φήμη φαίνεται ότι προέκυψε από το γεγονός ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, συχνά μοιραζόμασταν το δωμάτιο ξενοδοχείου με δύο κρεβάτια. Κανένας από τους δυο μας δεν θα το είχε επιλέξει αν θεωρούσαμε ότι θα σήμαινε ή θα άφηνε να εννοηθεί κάτι άλλο."
Ο βρετανικός Τύπος έγραψε ότι ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έχει προσφέρει την πλήρη στήριξή του στον Χέιγκ, παρότι σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian η Ντάουνινγκ Στριτ συμφώνησε να δημοσιεύσει την ανακοίνωση για να διαψευστούν οι καταστροφικές φήμες.
Υπενθυμίζεται πως το Μάιο, ο υφυπουργός Δημοσιονομικών Ντέιβιντ Λος παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι χρέωνε στα βουλευτικά έξοδα το ενοίκιο του σπιτιού που διατηρούσε με τον εραστή του.
News247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου