RSS

Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

“Ειδικός Έφεδρος Οπλίτης” εναντίον της ανεργίας

Ένα νέο θεσμό στην θητεία των οπλιτών καθιερώνει του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο οποίος θα είναι μια επιπλέον επιλογή για τους νέους που δεν μπορούν να βρουν εργασία μετά το στρατό.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα”, ο Ειδικός Έφεδρος Οπλίτης απευθύνεται σε όσους έχουν ήδη ολοκληρώσει την υποχρεωτική τους θητεία, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υπηρετήσουν επιπλέον από 6 μήνες ως 3 χρόνια.
Ο αρμόδιος υπουργός, σε κλειστή σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, διευκρίνισε ότι οι νέοι αυτοί δεν θα έχουν “εργασιακή σχέση”, αλλά θα θεωρούνται κληρωτοί με “αξιοπρεπή παροχή η οποία δεν θα είναι μισθός”.
Ο κ. Βενιζέλος, παρά τις επίμονες ερωτήσεις δεν διευκρίνισε το ύψος της αμοιβής για τους Ειδικούς Έφεδρους Οπλίτες, ονοματίζοντας τα χρήματα αυτά ως “αξιοπρεπής αποζημίωση”.
Οι θέσεις της νέας αυτής κατηγορίας θα προκηρύσσονται κατά περιόδους αναλόγως των αναγκών και θα βοηθούν όσους έχουν πρόβλημα ανεργίας, ή θέλουν να καλύψουν συντάξιμο χρόνο ή ένα πιστοποιήσουν την προϋπηρεσία τους σε κάποια ειδικότητα.
Apolitistosteki

Σχόλιο: Πάνε τα θρυλικά δίστιχα που ψιθυρίζαμε, συνιθαγενείς μου : δεν κοιμάμαι πια τα βράδια απολύομαι στραβάδια, τα μαλλιά μου κάνουν μπούκλες απολύομαι ψαρούκλες... Ποιος το περίμενε ότι οι φαντάροι αντί να ξεδοντιάζουν τη χτένα μετρώντας τις μέρες για το απολυτήριο, θα βρίσκουν καταφύγιο στο στρατό αρνούμενοι να επιστρέψουν στην κοινωνία!!!
ΥΓ: Και την ευχή "καλός πολίτης" συνιστώ να την αποφεύγετε, μην ακούσετε κανένα άει σιχτίρ από τους φαντάρους...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου