RSS

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Τελεσίγραφο Σαμαρά στον Ψωμιάδη για Διονύση

Νέα εστία έντασης στη ΝΔ μετά την προειδοποίηση Σαμαρά προς Ψωμιάδη να μην συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του τον αδερφό του, Διονύση, ως υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης
Τελεσίγραφο στον υποψήφιο περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη, έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ζητώντας του να μην επιμείνει στην πρόθεσή του να συμπεριλάβει στο συνδυασμό για την περιφέρεια τον αδελφό του, Διονύση.
Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, ο γραμματέας της ΝΔ, Α.Λυκουρέντζος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον νομάρχη Θεσσαλονίκης, όπου του ζήτησε κατηγορηματικά να αποσύρει την υποψηφιότητα του αδερφού του για τη θέση του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, εισπράττοντας την έντονη αντίδραση του κ. Ψωμιάδη.

Το παραπάνω περιστατικό προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του ίδιου του προέδρου της ΝΔ. Σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες, ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε πως δεν επιθυμεί «οικογενειοκρατία» και υπογράμμισε ότι εάν ο κ. Ψωμιάδης συμπεριλάβει τον αδερφό του στο ψηφοδέλτιο, η Ρηγίλλης θα αποσύρει την στήριξή της στην υποψηφιότητά του.

Η απάντηση του κ. Ψωμιάδη αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον αύριο κατά τη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει για την ανακοίνωση των υποψηφίων αντιπεριφερειαρχών στις 12:00 στο Μακεδονία Παλάς.

Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες πληροφορίες της Voria.gr, ο κ. Ψωμιάδης είναι αποφασισμένος να επιμείνει στην απόφασή του να κατεβάσει υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη τον αδερφό του, ερχόμενος έτσι σε ευθεία ρήξη με τη Ρηγίλλης, ενδεχόμενο που αν επαληθευτεί, θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες, που ίσως ξεπεράσουν την άρση του χρίσματος της ΝΔ προς το πρόσωπό του. Σ΄ αυτήν την περίπτωση, ο Α.Σαμαράς, μετά τον ανοιχτό πόλεμο που έχει ξεκινήσει με τη Ντ.Μπακογιάννη και τις πιθανές απώλειες που έχει καταγράψει η παράταξη στον κεντρώο χώρο, θα αντιμετωπίζει τον σοβαρό κίνδυνο να απολέσει μία μεγάλη δεξαμενή Δεξιών ψηφοφόρων, τουλάχιστον στη Βόρεια Ελλάδα.

VORIA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου