RSS

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Αύξηση φωτιά στα εισιτήρια

Κατά 30% αναμένεται να αυξηθούν από τη νέα χρονιά τα εισιτήρια στις αστικές συγκοινωνίες, προκειμένου να κλείσει το έλλειμμα στις ΔΕΚΟ που αφορούν τις μεταφορές, ενώ στο σχέδιο συμπεριλαμβάνεται και αντιμετώπιση της λαθρεπιβίβασης, που σήμερα ξεπερνάει το 25% σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Ενα από τα σενάρια που επεξεργάζονται αρμόδιοι παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών και του ΟΑΣΑ προβλέπει την αύξηση από τον ερχόμενο Ιανουάριο της τιμής του ενιαίου εισιτηρίου από 1 ευρώ σε 1,20 ευρώ.
Η κυβέρνηση αναμένεται να υλοποιήσει τη δέσμευση στην τρόικα για δραστική περιστολή των δαπανών και αύξηση των εσόδων των ΔΕΚΟ συγκοινωνιών, που ξεπερνά τα 500 εκ. ευρώ, ενώ ακόμη και το κερδοφόρο Μετρό, παρουσίασε για το 2009 ζημιές ύψους 19 εκ. ευρώ.
Έτσι το εισιτήριο αναμένεται να γίνει τσουχτερό για το επιβατικό κοινό, καθώς
σύμφωνα με τα ΝΕΑ κρίνεται αναγκαία η αύξηση των εσόδων σε ΟΑΣΑ, ΕΘΕΛ, ΗΛΠΑΠ, ΗΣΑΠ και ΑΜΕΛ, ενώ παράλληλα εξετάζεται η πρόσληψη ιδιωτών για να εφαρμόσουν συστήματα ελέγχου που θα περιορίσουν τους λαθρεπιβάτες, αλλά και την ανταλλαγή εισιτηρίων που προκαλεί αιμορραγία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, παρά το γεγονός, ότι συμφέρει τους επιβάτες.
News247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου