RSS

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Για θερμό χειμώνα προετοιμάζεται η ΑΔΕΔΥ

Αγεφύρωτο παραμένει το χάσμα που χωρίζει την κυβέρνηση από τους συνδικαλιστές του Δημοσίου, ύστερα και από τη σημερινή συνάντηση αντιπροσωπείας της ΑΔΕΔΥ με τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών. Όπως γνωστοποιήθηκε, δεν κατάφεραν να αποσπάσουν κυβερνητική δέσμευση για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Μετά τη συνάντηση, ο Ηλίας Δόλγιρας, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας της ΑΔΕΔΥ προέβλεψε θερμό χειμώνα. Προανήγγειλε κινητοποιήσεις, αρχής γενομένης από το συλλαλητήριο στο χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, στις 11 Σεπτεμβρίου. Στις 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Κύριο αντικείμενο της συνάντησης ήταν το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Η ΑΔΕΔΥ ζητά την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στο δημόσιο τομέα, ενώ απορρίπτει το ενδεχόμενο νέων μισθολογικών περικοπών, όπως και την αντικατάσταση του ενιαίου μισθολογίου από κλαδικά. Παράλληλα, εκτιμούν ότι ο υπερδιπλασιασμός των συνταξιοδοτήσεων δημιουργεί προβλήματα στην εφαρμογή των διατάξεων του Καλλικράτη και ενέχει τον κίνδυνο διοικητικού χάους.
Βγαίνοντας από τη συνάντηση, η Δέσποινα Σπανού, επίσης μέλος της εκτελεστικής γραμματείας, κατηγόρησε τους υπουργούς ότι έκαναν τη συνάντηση για το θεαθήναι.
Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, δήλωσε ότι δεν υπήρξε κυβερνητική δέσμευση, επειδή η συνάντηση είχε προπαρασκευαστικό χαρακτήρα, εν όψει των επαφών του πρωθυπουργού με τους συνδικαλιστικούς φορείς, πριν από τη ΔΕΘ.
Enet

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου