RSS

Δευτέρα 26 Ιουλίου 2010

ΣΥΝΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΜΟΥ...

Όταν ανακινήθηκε το θέμα με την πώληση της ΑΤΕ και του ΤΤ, έγραφα εδώ στις 15 Ιουλίου: "Διαβάζω και ακούω από χτες για το μεγάλο deal της Πειραιώς με την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και πόσο μεγάλα θα είναι τα οφέλη της ελληνικής οικονομίας και την αγωνία μήπως χαλάσει η εξαγορά από νομικά κωλύματα και ότι μια νέα εποχή αρχίζει στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και άλλα παρόμοια. Μου θυμίζουν παρόμοιο deal προ δεκαετίας που προσπαθούσαν να ωθήσουν τον κόσμο να επιλέξει ποιο δίδυμο τραπεζών προτιμά!"
Τι το ΄θελα και δεν έβαζα κόκκινο πιπέρι στη γλώσσα; Δημοσιεύτηκε λοιπόν χτες σε μεγάλη κυριακάτικη εφημερίδα δημοσκόπηση γνωστής εταιρείας με τι ευρήματα νομίζετε: Ο Σάλλας και ο Κωστόπουλος είναι οι δημοφιλέστεροι Έλληνες τραπεζίτες και ότι το 60% των ερωτηθέντων συμφωνεί με την πώληση της ΑΤΕ και του ΤΤ στον όμιλο Πειραιώς!!!
Και τι δε θα ΄δινα να χτυπούσε το τηλέφωνο και να συμμετείχα σε αυτή τη μοναδικής εμπειρίας έρευνα. Προσπαθώ να φανταστώ πώς εκτυλίσσονται οι ερωτοαποκρίσεις. Τηλεφωνεί δηλαδή ο υπάλληλος κι αντί να ρωτήσει αν υπάρχει οικονομική δυνατότητα για λίγες ημέρες διακοπών της οικογένειας, αν αισθάνεται ανασφάλεια ο εργαζόμενος ύστερα από την ψήφιση των ελεύθερων απολύσεων, αν θα είναι σε θέση το Σεπτέμβρη να αγοράσει τα σχολικά των παιδιών, ρωτά ποιος είναι ο αγαπημένος μας τραπεζίτης!!! Σαν να λέμε δηλαδή Ρέμος ή Χατζηγιάννης, Μενεγάκη ή Στεφανίδου, Ριέρα ή Σισέ, Σάλλας ή Κωστόπουλος; Και με ποια κριτήρια άραγε επιλέγει κανείς ιδιοκτήτη τράπεζας; Τον κέρασαν γλυκό του κουταλιού στο ταμείο οι δυο προκρινόμενοι, ενώ οι άλλοι τον περιφρόνησαν; Κι όσον αφορά το ερώτημα για το γάμο Πειραιώς και ΑΤΕ, ΤΤ είναι του στιλ με ποια θέλεις να τα φτιάξει ο Ρένος στο επόμενο επεισόδιο του σίριαλ, με τη Βίβιαν ή τη μικρότερη αδελφή της;
Στο ρεζουμέ: επειδή υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις για την πώληση της ΑΤΕ και του ΤΤ και επειδή υπάρχουν αμφιβολίες για την κατάσταση της Πειραιώς, πάρτε μια δημοσκόπηση που δείχνει ότι η πλειοψηφία των πολιτών θαυμάζει το Σάλλα και επιθυμεί το deal Πειραιώς, ΑΤΕ, ΤΤ και ηρεμήστε.
Θα πρέπει τελικά, συνιθαγενείς μου, να μας θεωρούν άτομα με IQ 60, δεν εξηγείται διαφορετικά.
ΥΓ:Επειδή υπάρχουν πονηρά μυαλά το ίδιο θα έγραφα, αν τα αποτελέσματα έρευνας έδειχναν άλλους δημοφιλείς τραπεζίτες και αν στο deal αντί για την Πειραιώς ήταν άλλη τράπεζα.
Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου