RSS

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Ενημερωτικό σημείωμα για τις χορηγήσεις νέων εκπαιδευτικών αδειών στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής, του αιρετού Βασίλη Ματθαίου

Το Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. Αττικής συνεδρίασε, όπως είχε προγραμματιστεί, τη Δευτέρα 26/7/2010 και για τις χορηγήσεις νέων εκπαιδευτικών αδειών μόνο σε υποτρόφους (εγκύκλιος Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ. αρ.πρ. 61004/Δ1 28.5.2010). Κατατέθηκε στο Συμβούλιο αρχικά η ανακοίνωση της Δ.Ο.Ε. με αφορμή την περικοπή των νέων εκπαιδευτικών αδειών(1.6.2010).
Το συμβούλιο εξέτασε λεπτομερώς τις 34 αιτήσεις των συναδέλφων και αφού αφαίρεσε τις 23 ελλιπείς αιτήσεις προχώρησε στη χορήγηση των 7 εκπαιδευτικών αδειών,υποτρόφων Ι.Κ.Υ.,ομόφωνα, ως εξής: 1. ΣΙΜΨΗ ΑΣΠΑΣΙΑ (ΠΕ 70,Διδ/κό) 2. ΤΣΩΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ( ΠΕ 70,Διδ/κό) 3. ΧΑΡΙΣΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ (ΠΕ 16,Διδ/κό) 4.ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΕ 70,Μετ/κό) 5. ΣΗΦΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ (ΠΕ 70,Διδ/κό) 6. ΠΟΤΑΜΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΕ 70,Διδ/κό) και 7.ΛΑΜΠΡΕΛΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΠΕ 60,Διδ/κό).
Δε χορηγήθηκαν νέες εκπαιδευτικές άδειες, κατά πλειοψηφία,παρά τη δήλωσή μας ότι δικαιούνται, σε 4 συναδέλφους, υποτρόφους άλλων φορέων και παρά την αναφορά στην ανωτέρω εγκύκλιο ότι δικαιούνται οι υπότροφοι και άλλων φορέων (γίνεται αναφορά σε δύο σημεία της εγκυκλίου του Υ.Π.Δ.Β.Μ.Θ.). Καταλήγοντας σας ενημερώνω ότι η άποψή μου(η οποία έχει κατατεθεί και έχει καταγραφεί στο συμβούλιο) είναι ότι όλοι οι συνάδελφοι που έχουν γίνει δεκτοί από τα Πανεπιστήμια, του εσωτερικού ή του εξωτερικού, πρέπει να διευκολύνονται από την υπηρεσία με τη χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας με την προϋπόθεση ότι έχουν καταθέσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά.Αυτό είναι για όφελος των εκπ/κών αλλά κυρίως για την αναβάθμιση της δωρεάν παρεχόμενης εκπ/σης στα Δημόσια Σχολεία.
Για τις ανανεώσεις - χορηγήσεις το Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. θα συνεδριάσει, κατά πάσα πιθανότητα, την Πέμπτη 29/7/2010.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου