RSS

Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Προσφυγή κατά του μνημονίου

Έτοιμη είναι η προσφυγή, κατά του Μνημονίου, του Δικηγορικού Συλλόγου, της ΑΔΕΔΥ και άλλων φορέων. Όπως κοινοποιήθηκε από τον ΔΣΑ, το κείμενο της αιτήσεως ακυρώσεως κατά του Μνημονίου και όλων των εκτελεστικών του πράξεων, κατατίθεται μεθαύριο, Πέμπτη, 29 Ιουλίου, στο Συμβούλιο της Επικρατείας και την ίδια μέρα θα δοθεί σχετική συνέντευξη Τύπου.
"Για μία ακόμη φορά, τονίζουμε τη θέση του ΔΣΑ, ότι
τα κοινωνικά δικαιώματα σε μία ευνομούμενη πολιτεία δεν μπορεί να τίθενται εν αμφιβόλω εξαιτίας, ή εξ αφορμής οικονομικών συγκυριών, όσο δυσχερής κι αν είναι", επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου και προστίθεται:
"Τη στιγμή, που η νομοθετική και εκτελεστική εξουσία έχει πλήρως εκχωρηθεί στον υπουργό Οικονομικών και στους διεθνείς δανειστές της τρόικας, ο μοναδικός πυλώνας της δημοκρατίας, που απομένει, είναι η Δικαιοσύνη στην οποία και απευθυνόμαστε".
Η προσφυγή έγινε με τη συνεργασία του συνταγματολόγου Γ. Κασιμάτη και του Δ. Παξινού, προέδρου του ΔΣΑ. Μιλώντας στην "Ελευθεροτυπία" ο συνταγματολόγος εξήγησε πως προσβάλλεται η βασική πράξη της διοίκησης να δώσει τη συγκατάθεσή της και να ξεκινήσουν οι περικοπές σε δημόσιους υπάλληλους και συνταξιούχους.
Επίσης προσβάλλεται και η κατάργηση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων.
Σύμφωνα με την απόφαση του 1998 της ολομέλειας του Αρείου Πάγου οι απολαβές των υπαλλήλων οι οποίες έχουν κατοχυρωθεί με νόμο προστατεύονται και από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
News247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου