RSS

Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Πού και πώς θα γίνει η απελευθέρωση των επαγγελμάτων;

Πέντε κλειστά επαγγέλματα ανοίγουν μέσα στο 2010, σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης και τις δεσμεύσεις που ανέλαβε η κυβέρνηση έναντι της τρόικας (ΔΝΤ, ΕΚΤ, ΕΕ), μέσω του Μνημονίου Οικονομικής πολιτικής, που υπέγραψε η κυβέρνηση.
1. Δικηγόροι
Θα αρθουν οι περιοσριμοί που προβλέπουν την περίφημη "ελάχιστη αμοιβή". Θα αρθούν οι γεωγραφικοί περιορισμοί της έδρας του δικηγόρου (ωχ...θα πλακώσουν οι φιρμάτοι Αθηναίοι στην επαρχία) και θα επιτρέπεται στο εξής η διαφήμιση των δικηγόρων.
2. Φαρμακοποιοί
Θα καταργηθεί το ελάχιστο περιθώριο κέρδους και οι φαρμακοποιοί θα μπορούν να πουλάνε με χαμηλότερο ποσοστό κέρδους, ενώ θα αρθούν και τα κριτήρια απόστασης και αριθμού φαρμακείων σε μια περιοχή, που ισχύουν σήμερα.
3. Συμβολαιογράφοι
Το επάγγελμα απελευθερώνεται πλήρως, με κατάργηση των ελάχιστων αμοιβών, άρση των γεωγραφικών περιορισμών και θα επιτρέπεται η διαφήμιση.
4. Μηχανικοί - Αρχιτέκτονες
Αίρονται οι ελάχιστες αμοιβές, οι αμοιβές θα καθορίζονται με ελεύθερη συμφωνία των συμβαλλόμενων (μηχανικών με πελάτες τους)
5. Ορκωτοί ελεγκτές
Αίρονται οι ελάχιστες αμοιβές, οι αμοιβές θα καθορίζονται με ελεύθερη συμφωνία των συμβαλλόμενων (μηχανικών με πελάτες τους).

Από taxalia.blog

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου