RSS

Σάββατο 8 Μαΐου 2010

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. 2ΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Ψήφισμα συμπαράστασης για τους συλληφθέντες

στην πορεία της Πρωτομαγιάς

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. 2ου Γρ. Αμαρουσίου καταδικάζει τη συμπεριφορά της αστυνομίας κατά τη διεξαγωγή των Πρωτομαγιάτικων κινητοποιήσεων.
Η προκλητική συμπεριφορά της αστυνομίας εις βάρος των διαδηλωτών που συμμετείχαν στις μαζικές εργατικές διαδηλώσεις, είχε ως αποκορύφωμά της την άγρια επίθεση που δέχτηκαν διαδηλωτές της πορείας.
Κατά το τέλος της πορείας κοντά στην Ομόνοια, δέχτηκαν απρόκλητα την επίθεση των ΜΑΤ και των μηχανών της αστυνομίας.Η επίθεση αυτή εις βάρος της πορείας των πρωτοβάθμιων σωματείων και των εργατικών συλλογικοτήτων προκάλεσε δεκάδες τραυματισμούς διαδηλωτών και δεκάδες αναίτιες προσαγωγές εργαζομένων και ανέργων. Για να δικαιολογηθεί αυτή η επίδειξη βαρβαρότητας, που στόχευε μόνο, στην τρομοκράτηση του κομματιού των εργαζομένων που αντιστέκεται έξω από τις κομματικές και γραφειοκρατικές λογικές του καθεστωτικού συνδικαλισμού, η αστυνομία μετέτρεψε προσχηματικά κάποιες από τις προσαγωγές σε συλλήψεις. Δεν είναι τυχαίο ότι οι προσαχθέντες που τραυματίστηκαν σοβαρότερα κατά τη σύλληψή τους από εφορμώντα μηχανάκια της ΕΛΑΣ μετονομάστηκαν σε συλληφθέντες, ώστε να δικαιολογηθεί ο τραυματισμός τους.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ, ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΗΣΕ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΑΖΑ ΦΤΩΧΩΝ, ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΦΑΛΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΠΑΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΩΝ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΩΝ ΠΟΡΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου