RSS

Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010

Εργαζόμενη επαναπροσλήφθηκε με ευνοϊκότερους όρους

Εργαζόμενη, η οποία απολύθηκε μετά τη λήξη της άδειας λοχείας της και της εξάμηνης άδειας προστασίας μητρότητας του ΟΑΕΔ επαναπροσλήφθηκε με ευνοϊκότερους όρους, κατόπιν παρέμβασης του Συνηγόρου του Πολίτης.

Σημειώνεται ότι η εργαζόμενη που έχει λάβει άδεια μητρότητας δικαιούται, μετά το πέρας της άδειας αυτής, να
επιστρέψει στη θέση εργασίας της ή σε ισοδύναμη θέση, με τους ίδιους επαγγελματικούς όρους και συνθήκες και να επωφεληθεί από οποιαδήποτε βελτίωση των συνθηκών εργασίας, την οποία θα δικαιούταν κατά την απουσία της.

Επιπλέον, απαγορεύεται και είναι άκυρη η καταγγελία της σχέσης εργασίας εργαζομένης από τον εργοδότη της, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και για χρονικό διάστημα ενός έτους μετά από τον τοκετό, εκτός αν υπάρχει σπουδαίος λόγος για την καταγγελία.

Η γυναίκα εργαζόταν ως υπάλληλος σε υποκατάστημα αλυσίδας ψητοπωλείων-εστιατορίων και διαμαρτυρήθηκε στο Τμήμα Κοινωνικής Επιθεώρησης Εργασίας. Ο Συνήγορος του Πολίτη ενημερώθηκε για την υπόθεση από το αρμόδιο Τμήμα και εκπρόσωπός του διαμεσολάβησε προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Ετσι, ο εργοδότης δέχτηκε την επαναπρόσληψή της σε υποκατάστημα της εταιρείας πιο κοντινό στην οικία της, προκειμένου να διευκολυνθεί και η ίδια.

Παράλληλα, δεσμεύτηκε για την αυθημερόν καταβολή των μισθών υπερημερίας προς την εργαζομένη και για την μετατροπή της σύμβασης εργασίας της από μερικής απασχόλησης που ήταν μέχρι πρότινος σε πλήρους απασχόλησης.
kalesma.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου