RSS

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ο Μέσι των χρεοκοπημένων




Θα πάνε δύο χρόνια και κάτι όταν άκουσα το όνομα Φετφατζίδης. Πιτσιρικάς με αριστερό γλυκό μου έλεγε άνθρωπος που στο Ρέντη πάει πιο συχνά από στο σπίτι του. Με τέτοιο όνομα δεν κάνει καριέρα, ξεστόμισα την εξυπνάδα μου. Κι όμως το όνομα αυτό μένει. Αν βρείτε 5 Φετφατζίδηδες στον τηλεφωνικό κατάλογο, χωρίς να έχουν συγγένεια με τον ποδοσφαιριστή, δεν θα παίξω στοίχημα για ένα μήνα.

Άσε που το καλλιτεχνικό είναι ήδη στα χείλη όλων: Φετφά, κράμα δυτικής αποτελεσματικότητας και του ανατολίτικου περιττού. Ευτυχώς για τον ίδιο, ο Έλληνας Μέσι είναι ο Νίνης, οπότε αυτός είναι απλά ο Φετφά.

Λέγαμε χθες:

«Για να χτισθεί μια μεγάλη καριέρα εκτός από ταλέντο και δουλειά, χρειάζεται και τύχη. Κι ο μικρός Φετφατζίδης την είχε σήμερα απλόχερα, αφού ο τραυματισμός του Νίνη του έδωσε τη δυνατότητα να παίξει 75 λεπτά σε ένα ματς-φωτιά.» Κι όμως έχει κάτι ακόμα. Τη συγκυρία, που θέλει τον Έλληνα να ψάχνει με το κυάλι μικρές ευκαιρίες για να χαμογελάσει, για να καμαρώσει κάτι δικό του να γεννιέται, που δεν είναι «διεφθαρμένο, κακομαθημένο και σπάταλο», όπως του λένε ότι είναι τα πάντα γύρω του.

Για τον Φετφατζίδη οι ξένοι δημοσιογράφοι έγραψαν ότι έκανε ηγετική εμφάνιση και οδήγησε με τον τρόπο παιχνιδιού του την ελληνική ομάδα στην νίκη, μετά την αναγκαστική αντικατάσταση του άλλου μεγάλου αστεριού της Ελλάδας Σωτήρη Νίνη.

Ήδη γίνεται λόγος για το νέο μεγάλο ταλέντο του ελληνικού ποδοσφαίρου, ιστοσελίδες που ασχολούνται με τις οικονομικές αξίες των παικτών έχουν ήδη εκτοξεύσει την τιμή του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο. Ήδη γράφτηκε ότι ο Φετφατζίδης είναι στο στόχαστρο της Μίλαν. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα έκανε νέο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, με ρήτρα αποδέσμευσης 12,5 εκ. ευρώ.

Κι ο Κατσουράνης πιο μάγκας από όλους , βγαίνει ορθά κοφτά και εκθειάζει τον μικρό. Ούτε συμπλέγματα του «παλιού», ούτε «αιώνια» πάθη, τίποτα. Το έχει σου λέει: και το ταλέντο και τον χαρακτήρα να υποστηρίξει τα φυσικά του προσόντα και θα πάει ψηλά. Με τέτοια μυαλά η Εθνική είναι ήδη στα τελικά Ουκρανίας-Πολωνίας το 2012.

Αν δεν σαλτάρει ο πιτσιρίκος με το χαμό που γίνεται γύρω από το πρόσωπο του, αν αντέξει στην πίεση των μίντια και τη συλλογική υστερία μας για κάτι σπάνιο και αυθεντικά όμορφο, ούτε οι ουρανοί δεν είναι όριο για την πάρτη του.
antinews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου