RSS

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Μετά τις εκλογές οι ανακοινώσεις για το νέο σάρωμα στο Δημόσιο

Το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει ένταση της κοινωνικής αναταραχής, καθώς οι αλλαγές που ετοιμάζονται θα πλήξουν την πυρήνα της απασχόλησης

Ένταση των κινητοποιήσεων και της κοινωνικής αναταραχής αναμένει το επικοινωνιακό όργανο της κυβέρνησης μέσα στους προσεχείς έξι μήνες. Γι αυτό και τους θεωρεί ως τους κρισιμότερους, στην πορεία υλοποίησης του Μνημονίου.

Οι πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι χθες, κατά της διάρκεια της κλειστής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον 6ο όροφο του υπουργείου Εσωτερικών, όπου βρίσκεται η έδρα του, αποφασίσθηκε ο επόμενος γύρος των ανακατατάξεων και των διαρθρωτικών αλλαγών στο δημόσιο να ξεκινήσει αμέσως μετά τις αυτοδιοικητικές αλλαγές του Νοεμβρίου, για ευνόητους λόγους. Την ευθύνη της πολιτικής διαχείρισης του θέματος θα αναλάβει προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ενώ το πρόγραμμα θα «τρέξει» ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης, συνεπικουρούμενος κυρίως από τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Οι αποφάσεις που θα ανακοινωθούν αμέσως μετά τις εκλογές θα περιλαμβάνουν ακόμα και απολύσεις συμβασιούχων (υπό τη μορφή της μη ανανέωσης των συμβάσεών τους) και μετατάξεις μονίμων στο μοντέλο του ΟΣΕ. Και μόνο οι ανακοινώσεις των σχεδίων που απεργάζεται αυτήν τη στιγμή το πρωθυπουργικό επιτελείο αναμένεται να προκαλέσει έναν άνευ προηγουμένου κοινωνικό σάλο, τον οποίο στο Μαξίμου προετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν.
voria

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου