RSS

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Το iPad μπήκε και στην εκκλησία...!


Ένας 36χρονος Ιταλός ιερέας της Καθολικής Εκκλησίας ανέπτυξε μια εφαρμογή για το iPad που επιτρέπει στους συναδέλφους του ιερείς να εκτελούν την Θεία Λειτουργία έχοντας πάνω στην Αγία Τράπεζα όχι το κανονικό Συναξάρι, αλλά τη συσκευή της Apple.Πρόκειται για τον αιδεσιμότατο Πάολο Παντρίνι, σύμβουλο του Ποντιφικού Συμβουλίου για την Επικοινωνία με την Κοινωνία, που έχει δημιουργήσει το Βατικανό για να έλθει πιο κοντά στο λαό. Η εφαρμογή που πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα θα είναι δωρεάν και θα μπορεί να τι βρει κανείς σε πέντε γλώσσες. Στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά και λατινικά.
Το 2008, ο αιδεσιμότατος Παντρίνι είχε "ξαναχτυπήσει", αναπτύσσοντας τότε το iBreviary μια εφαρμογή για τα κινητά iPhones, που περιείχε τις καθημερινές προσευχές που χρησιμοποιούν οι ιερείς. Ήταν τόσο μεγάλη η απήχησή του που μέχρι σήμερα, περίπου 200.000 άτομα, ιερείς και λαϊκοί, έχουν "κατεβάσει" την εφαρμογή.
Η νέα εφαρμογή για iPad είναι παρόμοια, αλλά επίσης περιλαμβάνει το πλήρες Συναξάρι, δηλαδή κάθε τι που λέγεται ή ψέλνεται στη διάρκεια της λειτουργίας των καθολικών. Η εφαρμογή θα προσφέρει μελλοντικές ανανεώσεις που θα περιέχουν διάφορα σχόλια και προτάσεις για κήρυγμα από τον άμβωνα.
apolitistosteki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου