RSS

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Βεντέτα Μόσχας με κυβέρνηση Γ.Παπανδρέου - Ρώσος υπουργός Οικονομικών: "Πτωχεύει η Ελλάδα"


"Στα άκρα" φαίνεται ότι διατεθειμένη να τραβήξει την υπόγεια κόντρα που έχει ξεκινήσει με την κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου η Μόσχα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και την συνεχιζόμενη καθυστέρηση στην υλοποίηση της διακρατικής για τα ΤΟΜΑ BMP-3HEL. Σε μία πρωτοφανή δήλωση που απέχει πολύ από τις πρόσφατες δηλώσεις στήριξης και καταδεικνύει την αλλαγή κλίματος μεταξύ των δύο χωρών, ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αλεξέι Κουντρίν στο πλαίσιο του ετήσιου Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης που ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ προέβλεψε την «τεχνητή» πτώχευση της χώρας και την έλευση μία κατάστασης στην οικονομία «που κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι».

«Υποθέτω ότι θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, η οποία δεν θα είναι ευχάριστη», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών, «χρυσώνοντας το χάπι» με την φράση : «Δεν θα είναι μία σημαντική αναδιάρθρωση και θα γίνει αποδεκτή από τις αγορές, δεδομένου ότι μία τέτοια εξέλιξη έχει ήδη αποτιμηθεί από τις αγορές».

«Θα μπορούσατε να το χαρακτηρίσετε ως μίνι-χρεοκοπία, αλλά δεν θα έλεγα ότι πρόκειται για χρεοκοπία με όλη τη σημασία της λέξεως. Θα είναι κάτι πιο πολύπλοκο» διευκρινίζει ο Αλεξέι Κουντρίν. Ο Ρώσος υπουργός αναφέρεται σε αναγκαστική αίτηση επιμήκυνσης του χρόνου πληρωμής του ελληνικού χρέους με απάλειψη ενός μέρους του χρέους. Κάτι που για πολλούς οικονομικούς αναλυτές έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει η κυβέρνηση.

Με αυτή την πρόβλεψή του ο Α.Κουντρίν δίνει ένα σήμα στις αγορές κάθε άλλο παρά θετικό για την ελληνική οικονομία και επειδή ακριβώς προέρχεται από μία χώρα που έχει επενδύσει στα ελληνικά ομόλογα, ως κρίσιμης σημασίας.

Με την άποψη του κ. Κουντρίν δεν συμφώνησε η υπουργός Οικονομίας της Γαλλίας, Κριστίν Λαγκάρντ, τονίζοντας ότι το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ που χορηγήθηκε από την ΕΕ και το ΔΝΤ δεν εξαρτάται από κανενός είδους αναδιάρθρωση του χρέους της.

«Η ελληνική κυβέρνηση», τόνισε, έχει αρχίσει να μεταρρυθμίζει και να αλλάζει σε βάθος την ελληνική οικονομία. Για μένα τουλάχιστον, αυτό είναι που μετράει», πρόσθεσε κατά την παρέμβασή της στο Φόρουμ.

Η Ρωσία είναι σαφές ότι έχει αρχίσει να στέλνει ισχυρά "προειδοποιητικά σήματα" στην κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου. Την ίδια στιγμή, το ρωσικό τουριστικό «κύμα» αντί να αυξηθεί από πέρσι εμφανίζεται μειωμένο κατά 10%, πλήττοντας κυρίως περιοχές που είχαν ευεργετηθεί πέρσι, όπως η Ρόδος και η Κρήτη.

defencenet

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ Η ΡΩΣΣΙΑ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ...ΤΩΡΑ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΙΑΣΕ ΦΙΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ...!!!
ΜΟΝΟ Η ΚΙΝΑ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ...!

Δημοσίευση σχολίου