RSS

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΣΤΟ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ


Υπόμνημα στο Συμβούλιο της Επικρατείας απέστειλε σήμερα η ΓΣΕΕ. Στο υπόμνημα, επιχειρεί να τεκμηριώσει νομικά τη θέση της περί αντισυνταγματικότητας του Προεδρικού Διατάγματος για τις εργασιακές σχέσεις. Στο πολυσέλιδο νομικό κείμενο, γίνεται εκτενής αναφορά στο περιεχόμενο με επισημάνσεις ανά ρύθμιση.
Σχετικά με τη διαδικασία προσφυγής στον Οργανισμός Μεσολάβησης και Διαιτησίας, γίνεται λόγος για κατάλυση της συλλογικής αυτονομίας.
Τονίζεται ότι η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με ομόφωνη απόφασή της έχει αναγνωρίσει τη νομιμότητα της μονομερούς προσφυγής.
Για τη δυνατότητα πρόσληψης με μισθούς κάτω της συλλογικής σύμβασης επισημαίνεται στο υπόμνημα προς το ΣτΕ, ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση προσβάλλει την αρχή του κοινωνικού κράτους.
Αναφορά σε κοινοτικές οδηγίες γίνεται όσον αφορά στο θέμα της αύξησης του ποσοστού των ομαδικών απολύσεων.
Το νομικό τμήμα της ΓΣΕΕ υποστηρίζει, ότι ένας τεράστιος αριθμός εργαζομένων θα βρεθεί με τη συγκεκριμένη ρύθμιση εκτός της προστασίας των κοινοτικών οδηγιών και του εθνικού δικαίου.

Εξάλλου, αντισυνταγματική κρίνεται, σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ, και η διάταξη για τη μείωση του ποσού των αποζημιώσεων. Εδώ γράφουμε αυτά που θέλουμε να εμφανίζονται μετά το "Διαβάστε περισσότερα".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου