RSS

Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

«Βολικές» εκρήξεις και αθώα θύματα σε κρίσιμες στιγμές. ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.

H άποψη του NEWSBLOG
Σε αυτή τη χώρα θα πρέπει πλέον να έχουμε συνηθίσει στο πόσο «βολικά» είναι μερικά από τα επονομαζόμενα - εξαιρετικά αφαιρετικά βέβαια - «τρομοκρατικά χτυπήματα».
Το ποιους βολεύουν είναι μία εξαιρετικά μεγάλη συζήτηση, η οποία «αλώνεται» πάντα από διάφορους γνωστούς ή άγνωστους υπόπτους, οι οποίοι αναπτύσσουν αστεία σενάρια
συνωμοσίας, ακυρώνοντας στην ουσία οποιαδήποτε σοβαρή σκέψη.
Σε τελική ανάλυση τα αστεία σενάρια και οι αστείοι τύποι που τα εκφράζουν βολεύουν το ίδιο απρόσωπο σύστημα, καθώς στερούν κάθε ίχνος σοβαρότητας, σε ένα θέμα όμως που είναι εξαιρετικά σοβαρό.
Τις τελευταίες ημέρες εκδηλώνεται η ύστατη προσπάθεια για την ριζική αλλαγή θεμελιωδών εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.
Αλλαγές που θα σημάνουν την έλευση ενός σύγχρονου εργασιακού μεσαίωνα, της αναπόφευκτης χειροτέρευσης της οικονομικής θέσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αλλά και την εγκαθίδρυση ενός ιδιότυπου κεφαλαιοκρατικού συστήματος, με την ανοχή και την αρωγή του ίδιου του Κράτους, που υποτίθεται ότι εδώ και δεκαετίες είχε υιοθετήσει ένα πιο κοινωνικό πρόσωπο.
Εκεί λοιπόν που συζητούσαμε με επιχειρήματα για το εάν και κατά πόσο είναι νόμιμα, συνταγματικά, ανθρώπινα, σκοταδιστικά, αντιαναπτυξιακά όλα αυτά που σχεδιάζονται, έρχεται μία βόμβα και ο θάνατος ενός αθώου ανθρώπου για να ανατρέψει κάθε κουβέντα.
Ποιοι κερδίζουν άραγε από μία τέτοια ενέργεια και τι κερδίζουν; Σίγουρα όχι τα εύσημα για τον ξεπερασμένο από τη δεκαετία του '70 ακόμα δήθεν ένοπλο αστικό αγώνα. Γιατί ένοπλος αγώνας με αθώα θύματα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί στη συλλογική κοινωνική συνείδηση. Είναι εξαιρετικά «βολικός» όμως στο να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου