RSS

Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Κύκλωση της Αττικής με νέους σταθμούς διοδίων

Έρχονται τα ηλεκτρονικά διόδια

Την κύκλωση της Αττικής με νέους σταθμούς διοδίων σχεδιάζει η κυβέρνηση, με τους οδηγούς να είναι αναγκασμένοι μάλιστα να προμηθευτούν αγορά ειδικής συσκευής ηλεκτρονικής πληρωμής, καθώς δεν θα μπορούν να πληρώνουν με μετρητά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής", το νέο σύστημα θα εφαρμοστεί στους σταθμούς διοδίων που θα λειτουργήσουν στους κόμβους Λυκόβρυσης, Καλυφτάκη, Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου.

Το υπουργείο Υποδομών σχεδιάζει τη λειτουργία τεσσάρων πλευρικών σταθμών διοδίων, στους κόμβους εισόδου / εξόδου στη λεωφόρο Κηφισού, από τη Λυκόβρυση έως τον
Αγιο Στέφανο.

Πηγή του υπουργείου μάλιστα δήλωσε στην εφημερίδα ότι η λειτουργία των τεσσάρων σταθμών προβλέπεται από σύμβαση παραχώρησης, που έχει ψηφιστεί στη βουλή, ενώ ο χρόνος λειτουργίας των διοδίων εξαρτάται από την ανακατασκευή των τεσσάρων κόμβων και την ολοκλήρωση του παράπλευρου οδικού δικτύου.

Μάλιστα, στον κόμβο Καλυφτάκη, υπάρχει σχέδιο να καταλήγει η προέκταση της λεωφόρου Κύμης και όταν ολοκληρωθεί το έργο, θα κλείσει η σημερινή έξοδος της εθνικής οδού προς Κηφισιά. Αυτό σημαίνει χιλιάδες οδηγοί θα πρέπει να πληρώνουν διόδια, αλλά και να πάρουν το ειδικό μηχάνημα, καθώς δεν θα μπορούν να μπουν στη λεωφόρο Κηφισού

Νέα διόδια όμως θα υπάρξουν και στο τμήμα Ελευσίνας Κορίνθου. Μέσα στο 2011 θα προστεθούν κι άλλοι πλευρικοί σταθμοί στους κόμβους εντός της Αττικής, εκτός από αυτούς της Νέας Περάμου και των Αγίων Θεοδώρων.

Επειδή όμως τα άσχημα δεν έρχονται ποτέ μόνα τους, μέσα στο 2011 αναμένονται και αυξήσεις στις τιμές. Ειδικότερα, αυξήσεις έως και 40% έρχονται στις αρχές του 2011 στο τμήμα Μαλιακός - Κλειδί της εθνικής οδού, που κατασκευάζει η εταιρεία "Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α. Ε.". Η ίδια κοινοπραξία κατασκευάζει αυτές τις ημέρες πλευρικό σταθμό διοδίων στη Λεπτοκαρυά. Δικαίωμα νέας αύξησης σε όλους τους σταθμούς διοδίων έχει και η "Νέα Οδός Α. Ε." (διόδια της Αθηνών - Λαμίας). Τέλος, στα μέσα του 2011 στα διόδια της εθνικής οδού Ελευσίνας - Κορίνθου - Πατρών (Ελευσίνα, Ισθμός, Ζευγολατιό, Ρίο) οι οδηγοί θα πληρώνουν και στις δύο κατευθύνσεις.
news247

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου