RSS

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ;

Ανοίγει η υπόθεση της διαρροής θεμάτων του Ι.Β.

Για αδράνεια του υπουργείου Παιδείας κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ

Ανοίγει εκ νέου το θέμα της διαρροής θεμάτων στις περυσινές εξετάσεις του προγράμματος International Baccalaureate (I.B.). Είχε αποκαλυφθεί όταν συνελήφθη υποψήφιος να κατέχει θέματα που επρόκειτο να εξετασθούν. Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη, και σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται να ασκηθούν ποινικές διώξεις. Για το θέμα η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών (ΟΙΕΛΕ) θα επιδώσει υπόμνημα σήμερα στην ηγεσία του υπ. Παιδείας. Ηδη, πάντως, οι φετινές εξετάσεις έχουν αρχίσει προ δεκαημέρου με την παρουσία στελεχών του International Baccalaureate Organisation (IBO).
«Υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που τεκμηριώνουν εκτεταμένες παραβιάσεις της νομιμότητας αλλά και την αδράνεια του υπουργείου για τον πειθαρχικό έλεγχο των ενεχομένων», ανέφερε χθες, μιλώντας στην «Κ», ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ κ. Μιχάλης Κουρουτός. Το περυσινό σκάνδαλο στις εξετάσεις του I.B. ξέσπασε όταν μαθητής πιάστηκε με τα θέματα εξετάσεων στην τσάντα του μέσα στη Σχολή Ζηρίδη. Πληροφορίες έκαναν λόγο ότι παιδιά οικογενειών με ισχυρή οικονομική επιφάνεια, είχαν καταφέρει να πάρουν τα θέματα των εξετάσεων του I.B., δίνοντας 300.000 ευρώ για όλο το «πακέτο». Eπίσης, υπήρξαν πληροφορίες ότι οι πρώτοι που εξαγόρασαν τα θέματα τα μεταπώλησαν και σε άλλους μαθητές. Πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δικαστική έρευνα έχει προκύψει εμπλοκή μαθητών, γονιών, εκπαιδευτικών από περισσότερα του ενός σχολεία.
Το περυσινό σκάνδαλο οδήγησε τον IBO να στείλει τον περασμένο Φεβρουάριο στελέχη του στην Αθήνα τα οποία είχαν επαφές με τους διευθυντές των προγραμμάτων I.B. για να εφαρμοστούν νέοι κανόνες ασφαλείας. Οι εξετάσεις άρχισαν προ δεκαημέρου με τη συμμετοχή περίπου 600 παιδιών. Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα I.B. απευθύνεται σε μαθητές 16 έως 19 ετών είναι ένα πλήρες, εντατικό διετές πρόγραμμα σπουδών. Οι κάτοχοί του στοχεύουν σε μια θέση σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Προγράμματα I.B. οργανώνονται σε 13 ιδιωτικά σχολεία στην Ελλάδα.

Από την Καθημερινή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου