RSS

Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Κατάθλιψη: Η πανδημία που δεν της δίνει κανείς σημασία!


Δεν ξεχωρίζει φύλο, ηλικία, μόρφωση, οικονομική κατάσταση, δεν υπολογίζει τίποτα απλά θερίζει! Είναι μια πανδημία πραγματική και όχι ψεύτικη σαν αυτή της γρίπης και υπολογίζεται πως κάθε χρόνο σκοτώνει περίπου 850.000 ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη. Πως τους σκοτώνει ακριβώς; Τους κάνει να αυτοκτονήσουν..

Κύριο χαρακτηριστικό της είναι ο αφόρητος ψυχικός πόνος, τόσος που δεν αντέχεται και που οι υγιείς δεν μπορούν να διανοηθούν ούτε στο χειρότερο τους εφιάλτη. Μπορεί κάποιοι εσφαλμένα να χαρακτηρίζουν αυτά τα άτομα ως αδύναμα ή δειλά, μα πρέπει να έχεις πολύ κουράγιο να έχεις μάθει να επιβιώνεις με τον πόνο και μάλιστα με τόσο δυνατό και καθημερινό, ασταμάτητο πόνο, για πολλά χρόνια, για δεκαετίες ή ακόμη και για μια ζωή! Πρόκειται για μια κατάσταση που οι "κανονικοί" όσο και να προσπαθούν δεν θα καταφέρουν ποτέ να αντιληφθούν.

Οι γιατροί λένε πως πάνω κάτω τα συμπτώματα είναι τα ακόλουθα: πεσμένη διάθεση, έλλειψη ενδιαφερόντων και όρεξη το άτομο να κάνει πράγματα που στο παρελθόν το ευχαριστούσαν, αίσθηση ενοχής, χαμηλή αυτοεκτίμηση, ταραγμένος ύπνος, απώλεια όρεξης, και δυσκολία στη.. συγκέντρωση. Οι γιατροί τα λένε αυτά... Εγώ όπως πάντα κάνοντας το συνήγορο του διαβόλου θα σας πω πως μπορεί ένας άνθρωπος να είναι τρομερά ευάλωτος και ευαίσθητος και να μην μπορεί να αντέχει να βλέπει όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω του, και για πολλούς-διάφορους λόγους όλα αυτά τα εξωτερικά ερεθίσματα να του προκαλούν πολύ αφόρητο πόνο που κάποια στιγμή να φτάσει στο σημείο να μην αντέχει και...

Απλά το πτηνό σας παρακαλεί πολύ, αν έχετε ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη στο περιβάλλον σας μην τους κατηγορείτε! Όπως δεν θα κατηγορούσατε τον καρδιοπαθή, έτσι δείξτε λίγο σεβασμό και σε αυτούς τους ανθρώπους, γιατί με το να τους λέτε δειλούς δεν τους βοηθάτε. Όσο τους λέτε δειλούς τους ωθείτε περισσότερο στο να ανήκουν πολύ σύντομα στους 850.000 ανθρώπους που σκοτώνει κάθε χρόνο η νόσος. Ξέρετε όμως; Κανείς δεν μιλάει για αυτούς! Όλοι έχουν κλείσει τα αφτιά και τα μάτια και μόλις χαθούν τους ξεχνάνε!

Λέτε η κατάθλιψη να είναι πιο μολυσματική από τη γρίπη;
Γιατί ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μιλάει για αυτήν;

trupokarudos

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου