RSS

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Σεμινάριο Επιμόρφωσης στην Παιδαγωγική Κατάρτιση εκπαιδευτικών


ΟΛΜΕ


Κυρία Υπουργέ,
Με το νόμο για την εκπαίδευση που μόλις νομοθετήθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων προβλέπεται η υποχρεωτική κατοχή Πιστοποιητικού Παιδαγωγικής Επάρκειας για την συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ των υποψήφιων για κατάληψη μονίμων θέσεων στη δημόσια εκπαίδευση.
Πριν ακόμη πάει ο νόμος στο Εθνικό Τυπογραφείο για να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, συγκεκριμένη Επιστημονική Ένωση σε συνεργασία με συγκεκριμένο τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών οργανώνουν Σεμινάριο Επιμόρφωσης στην Παιδαγωγική Κατάρτιση Εκπαιδευτικών! Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι διάρκειας 200 ωρών και θα πραγματοποιηθεί σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, κ.α.).
Με αφορμή το γεγονός αυτό το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ εκφράζει την αντίθεσή του στην εμπλοκή Επιστημονικών Ενώσεων και Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Κέντρων (Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, κ.ά.) σε προγράμματα που θα χορηγούν το Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Επάρκειας επ’ αμοιβή. Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να μεριμνήσει ώστε η παιδαγωγική επιμόρφωση των υποψήφιων εκπαιδευτικών του δημόσιου σχολείου να γίνει αποκλειστικά από τα ΑΕΙ και χωρίς δίδακτρα. Σε διαφορετική περίπτωση η ΟΛΜΕ θα αντιταχθεί και θα καταγγείλει κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης που ευτελίζει το εγχείρημα της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου