RSS

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Η πρωτοφανής επιχείρηση με συνεργασία πυροσβεστών και σπηλαιολόγων στη Δ. Μάνη για την σωτηρία δύο… τράγων

Τετραήμερη επιχείρηση για τη διάσωση δύο τράγων..


Η πρωτοφανής επιχείρηση που στήθηκε σε συνεργασία πυροσβεστών και σπηλαιολόγων στη Δυτική Μάνη για την σωτηρία δύο… τράγων οι οποίοι είχαν πέσει σε βάραθρο, είναι από αυτές που μπορεί να κάνουν οποιονδήποτε να πειστεί ότι υπάρχουν ακόμη αξίες σε έναν κόσμο που γίνεται όλο και πιο σκληρός!

Η επιχείρηση κράτησε τέσσερα ολόκληρα 24ωρα, με σκοπό να σωθούν τα δύο τετράποδα αλλά και να μην κινδυνεύσουν οι διασώστες να τραυματιστούν από τα μεγάλα κέρατά τους… Οι δυο ατίθασοι τράγοι είχαν εντοπιστεί από την Παρασκευή σε βάθος 15 μέτρων σε ένα βάραθρο της περιοχής Πηγάδια Αβίας από την πλευρά του Ταΰγετου αλλά, αγριεμένοι όπως ήταν, ήταν αδύνατο να τα πλησιάσει άνθρωπος.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας μαζί με τα μέλη της Σπηλαιολογικής Ομάδας “Γαία“ της Μάνης, συνολικά δέκα άτομα, έστησαν το στρατηγείο τους πάνω από το βάραθρο και περίμεναν να εξουθενωθούν τα ζώα από την κούραση και την πείνα, πριν επιχειρήσουν να τα βγάλουν.

Η επιχείρηση για την ανάσυρσή τους ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης και χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από δυο διασώστες που κατέβηκαν στο βάραθρο με ειδικές θηλιές, ώσπου να ακινητοποιήσουν τους τράγους πιάνοντάς τους από τα κέρατα! Τελικά, κατάφεραν να τους δέσουν τα πόδια και, αφού τους τοποθέτησαν σε ειδικούς σάκους διάσωσης, τους ανέβασαν στην επιφάνεια, όπου τους παρέδωσαν σώους στον ιδιοκτήτη τους!
protothema

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου