RSS

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Με 4.000 ψηφοφόρους που ζουν μόνιμα στην Προύσα της Τουρκίας, ενισχύθηκε το εκλογικό σώμα της Θράκης

Το είπαν και το έκαναν, 4.000 ψηφοφόροι ήρθαν στις εκλογές από την Τουρκία στη Θράκη

Με 4.000 ψηφοφόρους που ζουν μόνιμα στην Προύσα της Τουρκίας, ενισχύθηκε το εκλογικό σώμα της Θράκης κατά τη διάρκεια των εκλογών της Κυριακής και προφανώς και της επόμενης Κυριακής, μιάς και δεν υπήρξε νικητής για την Περιφέρεια της Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Περιφανής ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης «Τούρκων» Δυτικής Θράκης Χακάν Τσαβούσογλου δήλωνε το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, πως «σήμερα ξεκίνησε και το τελευταίο λεωφορείο και πως οι «Τούρκοι» πολίτες που θα ψηφίσουν θα ενεργήσουν με την κοινή λογική».

Στις δηλώσεις του σχετικά με την οργάνωση του ταξιδιού των Δυτικοθρακιωτών μεταναστών, ο πρόεδρος του παραρτήματος Προύσας του Συλλόγου Αλληλεγγύης «Τούρκων» Δυτικής Θράκης Χακάν Τσαβούσογλου, είπε πως δεν κατεύθυναν πολιτικά κανέναν. Ανέφερε πως οργάνωσαν ένα τέτοιο ταξίδι με δεκάδες λεωφορεία από την Προύσα, ώστε οι άνθρωποι να ασκήσουν το πλέον θεμελιώδες δικαίωμα τους, το δικαίωμα της ψήφου.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε : «Υπάρχουν υποψήφιοι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι που θα εκπροσωπήσουν τους Τούρκους μέσω διαφόρων κομμάτων. Εμείς δεν πιέζουμε κανέναν. Όμως προτεραιότητα των φίλων μας που πηγαίνουν να ψηφίσουν είναι οι απαρτιζόμενες από "Τούρκους" ανεξάρτητες λίστες. Αυτοί με την ελεύθερη θέληση τους θα ψηφίσουν αυτούς που θεωρούνε σωστούς. Θέλω όμως να αναφέρω το εξής. Προτεραιότητα μας είναι οι απαρτιζόμενες από "Τούρκους" ανεξάρτητες λίστες».

Ίσως τελικά αυτό να είναι το νόημα της Δημοκρατίας τελικά και εμείς στην Ελλάδα δεν το ξέρουμε. Είναι ελεύθερος ο καθένας να ψηφίζει ότι επιθυμεί, αρκεί να ψηφίσουν ανεξάρτητες λίστες που απαρτίζονται από «Τούρκους». Πάντως ας μην ανησυχούμε η ελληνοτουρκική προσέγγιση προχωρά με συνέπεια και μεθοδικότητα, τα σχόλια δικά σας.

defencenet

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου