RSS

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Θα εκδιωχθούν οι βρετανικές βάσεις από την Κύπρο σε περίπτωση που διχοτομηθεί το νησί

Τέλος οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο αν διχοτομηθεί το νησί

Θα εκδιωχθούν οι βρετανικές βάσεις από την Κύπρο σε περίπτωση που διχοτομηθεί το νησί ήταν η απάντηση του Κύπριου κυβερνητικού εκπροσώπου στα όσα καινοφανή υποστήριξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Τζακ Στρο περί ανάγκης διχοτόμησης του νησιού και "λάθους απόφασης της Ε.Ε. πυ δέχθηκε να εισέλθει η Κύπρος στην Ένωση χωρίς προηγουμένως να έχει λυθεί το Κυπριακό".
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την αναφορά Στρο για αποδοχή της διχοτόμησης εάν δεν υπάρξει κι αυτή τη φορά συμφωνία στο
Κυπριακό, σημείωσε πως αυτές οι τοποθετήσεις βρίσκονται σε πλήρη αντιπαράθεση και αντιδιαστολή με το Πρωτόκολλο Συναντίληψης που έχει υπογράψει η Κυπριακή Δημοκρατία με τη Μεγάλη Βρετανία και που περιλαμβάνει τη βάση και το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού και μιλά για επανένωση στη βάση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και όχι για διχοτόμηση.

Αν, επεσήμανε ο Εκπρόσωπος, ο κ. Στρο «προκρίνει τη διχοτόμηση θα πρέπει να ξέρει ότι αυτό σημαίνει - και σύμφωνα με τη Συνθήκη Εγκαθίδρυσης με την οποία η Μ. Βρετανία απέκτησε δύο στρατιωτικές Βάσεις στην Κύπρο ότι δεν θα μπορεί να τις κρατήσει αυτές τις Βάσεις στην Κύπρο».
Δηλαδή επισημαίνουν ότη η κυπριακή δημοκραταία παύει να δεσμεύεται από αυτές τις συμφωνίες και καλό θα ήταν να προσέχει η Βρετανία για το τι λέει. O Tζακ Στρο είχε υποστηρίξει ακόμα ότι το μόνο πρόβλημα που μπορεί να υπάρξει στην περίπτωση της Κύπρου είναι η αντίδραση της Ρωσίας, η οποία θα έρθει αντιμέτωπη με ένα νέο Κόσοβο.
defencenet

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου