RSS

Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ...


"Θέλουμε να διασφαλίσουμε το εισόδημα των εργαζομένων. Αλλά, πρέπει να παραμείνουμε εντός πραγματικότητας. Όταν παλεύουμε για να αποτρέψουμε τη μείωση, κάθε συζήτηση για αύξηση είναι εκτός πραγματικότητας» είπε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Δ. Δασκαλόπουλος σχολιάζοντας σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ότι : "δεν είναι εύκολη υπόθεση να πεισθούν οι ειδικοί της ΕΕ και του ΔΝΤ ότι η ενίσχυση της ανάπτυξης και εξωστρέφειας στην οικονομία μας δεν εξαρτάται από τη μείωση μισθών, γιατί βλέπουν ότι το οικονομικό μας πρόβλημα είναι τεράστιο και επιτακτικό".

...Ο ΣΕΒ, είπε ο κ. Δασκαλόπουλος, πρόβαλε ισχυρά οικονομικά επιχειρήματα τονίζοντας ότι το κράτος έχει χρεοκοπήσει και όχι ο ιδιωτικός τομέας και ότι το μεγάλο πρόβλημα στην Ελλάδα σήμερα, είναι η ύπαρξη ενός υπερτροφικού και αδιαφανούς κράτους που με τη δράση του και παρεμβατικότητά του πνίγει τις αναπτυξιακές δυνατότητες της χώρας. Σημείωσε δε ότι η ανάπτυξη και η ανταγωνιστικότητα θα προέλθουν από τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα απελευθερώσουν την επιχειρηματικότητα.

...Θέση μας, που εκφράζει πλέον όλους τους εργοδοτικούς φορείς της χώρας, είναι ότι δεν χρειάζεται να υπάρξουν μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα - αρκεί να γίνουν οι αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που θα απελευθερώσουν την επιχειρηματική δράση από την ασφυξία που της προκαλεί το Κράτος. Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας μπορεί έτσι να επιτευχθεί και χωρίς μείωση μισθών."

-κ. Δασκαλόπουλε, αφού δε θέλετε μείωση μισθών συνεχίστε να καταβάλλετε το 13ο και 14ο μισθό. Δεν μπορούν να σας επιβάλλουν με το ζόρι να τους περικόψετε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου