RSS

Δευτέρα 26 Απριλίου 2010

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ

Διαβάζοντας την αιτιολογική έκθεση στο σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί στη Βουλή, πέρα των άλλων που τα έχουμε αναλύσει επανειλημμένως επισήμανα δυο καθοριστικά σημεία που αφορούν την αυτοαξιολόγηση και τους αναπληρωτές και ωρομίσθιους:
α)"Αναγνωρίζοντας την συνεισφορά των εκπαιδευτικών οι οποίοι για χρονικό διάστημα 24 μηνών και άνω έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι στην εκπαίδευση, προβλέπεται ότι στους πίνακες μετά τους δύο πρώτους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ που θα γίνουν μετά την ψήφιση του νόμου, εφόσον δεν θα έχουν επιτυχία, θα πριμοδοτήσει την προϋπηρεσία αυτή με 50 μονάδες στους πίνακες που θα καταρτισθούν."
Σχόλιο: Μετά τη συνάντηση των αναπληρωτών με την κ. Διαμαντοπούλου και τις δηλώσεις εκατέρωθεν για το θετικό κλίμα είχα αναφέρει πως θα επικροτήσουμε τις βελτιώσεις, αλλά θα περιμένουμε τις συγκεκριμενοποίηση των μέτρων. Δυστυχώς οι επιφυλάξεις επαληθεύτηκαν. Το σχέδιο νόμου αναφέρει ότι, αν στους δυο πρώτους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ δεν υπάρχουν επιτυχόντες, θα πριμοδοτηθεί η προϋπηρεσία με 50 μόρια. Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι (είναι και της μόδας λόγω ΠΑΟ).
β)"Στην Έκθεση Αξιολόγησης θα συμμετέχουν μαθητές και ο σύλλογος γονέων, οι οποίοι και θα ενημερώνονται για τα αποτελέσματα και μέσω διαδικτύου."
Σχόλιο:
-Αν στο 300ο ΔΣ Αθηνών (τυχαίο νούμερο) οι μαθητές και οι γονείς ενημερωθούν για τους στόχους και τα αποτελέσματα του σχολείου και διαφωνούν τι γίνεται;
-Αν κάποιος σύλλογος διδασκόντων δεν κάνει τα χατίρια παιδιών και γονέων;
-Αν το διπλανό σχολείο αναρτήσει μεγαλεπήβολους στόχους τι θα γίνει με τη σύγκριση;
-Αν γονείς και μαθητές δε συμφωνούν με τη βαθμολογία;
-Αν όλοι οι γονείς θέλουν το παιδί τους σημαιοφόρο;
-Αν, αν, αν....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου