RSS

Τρίτη 13 Απριλίου 2010

ΤΑ ΨΙΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ...


Προσέξτε ένα τμήμα του σχεδίου νόμου που έρχεται προς ψήφιση:
" Ο θεσμός του ωρομισθίου στον ως άνω πίνακα περιορίζεται δραστικά και διατηρείται μόνο για τις εξαιρετικές περιπτώσεις που αντικειμενικοί λόγοι δεν επιτρέπουν την πρόσληψη αναπληρωτή.
Εάν το σύνολο των απαιτούμενων ωρών διδασκαλίας, σε ένα ή περισσότερα σχολεία, είναι λιγότερες από 16 ώρες εισάγεται ο θεσμός του αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο (οι εκπαιδευτικοί έχουν όλα τα δικαιώματα του αναπληρωτή).
Η επιλογή αυτή γίνεται με την προϋπόθεση ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί καλύπτουν το ωράριό τους και έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ανάθεσης εκπαιδευτικού έργου σε όλους τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς καθώς και η δυνατότητα των 5 ωρών υπερωρίας των μόνιμων εκπαιδευτικών.
Για τις περιπτώσεις που δεν καλύπτεται το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών αλλά και για να αξιοποιούνται τα επιπλέον προσόντα και οι άλλες σπουδές των διδασκόντων, εφαρμόζονται οι διαδικασίες της δεύτερης ανάθεσης και καθιερώνεται η δεύτερη ειδικότητα του εκπαιδευτικού."
α)"Αναπληρωτής με μειωμένο ωράριο" νέο φρούτο. Ακουγόταν άσχημα η λέξη ωρομίσθιος, οι μαγικοί τρόποι που είχαμε εναποθέσει τις ελπίδες μας δεν υπάρχουν και νάτες πάλι οι ελαστικές μορφές εργασίας που ζουν και βασιλεύουν.
β)Υπάρχουν και εκπαιδευτικοί που δεν καλύπτουν το υποχρεωτικό ωράριό τους και τώρα θα πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του; Πού ήταν αυτοί και δεν τους ξέραμε;
γ)Αυτή η δυνατότητα των 5 ωρών υπερωρίας τι σημαίνει; Θα είναι προαιρετική ή υποχρεωτική; Και πόσο θα πληρώνεται;
1η πρόβλεψη ενόψει Σεπτέμβρη: με λογιστικές τακτικές δεν καλύπτονται κενά και θα φανεί αυτό το φθινόπωρο
2η πρόβλεψη: όλο και περισσότεροι συνάδελφοι θα επισκέπτονται περισσότερα του ενός σχολεία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου