RSS

Παρασκευή 16 Απριλίου 2010

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ-ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΜΕ ΗΓΕΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ



Η υπουργός Παιδείας δήλωσε πως:

"Οι αναπληρωτές, που έχουν τις προϋποθέσεις, την εμπειρία, τους διαγωνισμούς, όλα αυτά τα χρόνια, θα αντιμετωπιστούν με τον πλέον αντικειμενικό τρόπο" και πρόσθεσε: " Συμφωνήσαμε και για το θέμα της μεταβατικής περιόδου, που είναι εξαιρετικά σημαντικό γι αυτούς, αλλά και για ορισμένα από τα πάγια αιτήματα τους, τα οποία είναι πολύ σοβαρά και τα αντιμετωπίζουμε θετικά".

Η υφυπουργός Παιδείας δήλωσε τα εξής:

" Ο νόμος παρέχει, όπως είπε και η Υπουργός, τη δυνατότητα να υπάρξουν προσαρμογές για όσους σήμερα υπηρετούν ως αναπληρωτές και για όσους καλύπτει το μεταβατικό στάδιο. Τίποτα δεν πάει χαμένο, ούτε η προϋπηρεσία ούτε η εμπειρία, ούτε βεβαίως τα επιπλέον προσόντα."

-Αν διευθετηθεί το ζήτημα των αναπληρωτών και ωρομισθίων, θα είναι μια σημαντική εξέλιξη καθώς το όριο και το μεταβατικό στάδιο έχει προκαλέσει τρομερή αναστάτωση σε χιλιάδες συναδέλφους στην Α/θμια και Β/θμια. Βέβαια περιμένω τη συγκεκριμενοποίηση των δηλώσεων, γιατί μου φαίνονται πολύ γενικόλογες. Τέλος το θέμα των αναπληρωτών και ωρομισθίων είναι μια πτυχή του πολυνομοσχεδίου, ενώ υπάρχουν και τα υπόλοιπα ζητήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου