RSS

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Παραιτήθηκαν από το προεδρείο της ΓΣΕΕ οι Β.Μπουζούλας γεν. γραμματέας της ΓΣΕΕ (ΔΑΚΕ) και ο αν. πρόεδρος, Γ.Γαβρίλης (Αυτόνομη Παρέμβαση)

Βαράει διάλυση η ΓΣΕΕ..
Σε κλίμα έντασης πραγματοποιείται από το πρωί το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ για το «αγκάθι» των συμβάσεων.

Την αποχώρησή τους από το προεδρείο της ΓΣΕΕ, ανακοίνωσαν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι κ.κ. Β.Μπουζούλας γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ (ΔΑΚΕ) και ο αναπληρωτής πρόεδρος, Γ.Γαβρίλης (Αυτόνομη Παρέμβαση).

Όπως δήλωσαν, προέβησαν στην κίνηση αυτή, προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτα τη διαφωνία τους με τη διαχείριση και τις επιλογές του...

προέδρου Γιάννη Παναγόπουλου.

Ο εκπρόσωπος της ΔΑΚΕ καταλόγισε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ότι
Ανώνυμος είπε...

Η σημερινή αποκάλυψη (από το βήμα του Γενικού Συμβουλίου) του προέδρου της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλου, για τα πραγματικά αίτια της αποχώρησης του Γ.Γραμματέα Βαγγέλη Μπουζούλα από το προεδρείο της Συνομοσπονδίας, ”θάφτηκε” επιμελώς από τους χρυσοπληρωμένους κονδυλοφόρους των Αθηναϊκών Μ.Μ.Ε. Αντιθέτως επιχειρείται με τον πλέον άθλιο και ξεδιάντροπο τρόπο, η ενδοπαραταξιακή κρίση της ΔΑΚΕ να μεταφερθεί επικοινωνιακά ως κρίση της ΓΣΕΕ. Ενδεχομένως γιατί κάτι τέτοιο βολεύει όλους εκείνους που επενδύουν στη διάσπαση του συνδικαλιστικού κινήματος και στην στοχοποίηση του Γιάννη Παπαγόπουλου ως προέδρου της ΓΣΕΕ.

Ας δούμε λοιπόν τι έγινε στη ΔΑΚΕ…

Κρίση με απρόβλεπτες εξελίξεις ξέσπασε στη ΔΑΚΕ / ΓΣΕΕ που χωρίστηκε «στα δύο», με τις ομάδες να αλληλοκατηγορούνται και να αλληλοαμφισβητούνται. Συγκεκριμένα:

Οι συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ Γ. Κακαριάρης, Ν. Κωστόπουλος, Αλ. Κομίνης, Μ. Τριανταφυλλίδης, Ευάγγ. Πάλλης και Σωτ. Τσώνης συνεδρίασαν πρόσφατα ως «άτυπο προεδρείο» της ΔΑΚΕ μετά τη διαπίστωση ότι η παράταξη «διανύει τη χειρότερη περίοδο της συνδικαλιστικής της παρουσίας». Θέτουν θέμα εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του γενικού γραμματέα της ΓΣΕΕ Βαγγέλη Μπουζούλα. (Σ.σ.: Ο οποίος αρνήθηκε να παραβρεθεί στη σύσκεψη).

Δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται την παραίτηση από το αξίωμα του προέδρου της ΔΑΚΕ του ευρωβουλευτή πια της ΝΔ Κώστα Πουπάκη.

Σύμφωνα με εμπιστευτικό σημείωμα που παραδόθηκε στον κ. Μπουζούλα και πιθανότατα είναι σε γνώση των μελών του Συνδικαλιστικού της ΝΔ, οι συνδικαλιστές που είχαν την πρωτοβουλία να συγκαλέσουν συνεδρίαση ως προεδρείο της ΔΑΚΕ αποφάσισαν να αναλάβουν δράσεις και παρεμβάσεις για την ταχεία αντιμετώπιση των δομικών δυσλειτουργιών της παράταξης, αναγνωρίζοντας ότι «η σημερινή εικόνα της ΔΑΚΕ χαρακτηρίζεται από την έλλειψη κεντρικής συνδικαλιστικής κατεύθυνσης».

Όπως αναφέρουν στο έγγραφό τους:

«Η παράταξη χαρακτηρίζεται από έλλειμμα παραγωγής πολιτικοσυνδικαλιστικού λόγου και προτάσεων προς την κοινωνία, ερασιτεχνικό σχεδιασμό στη λειτουργία της με αποτέλεσμα τη μείωση της δύναμής της σε εκλογικά συνδικαλιστικά συνέδρια, εμπλοκή σε διενέξεις με άλλες παρατάξεις όχι πάντα για τη διαφορετικότητα της συνδικαλιστικής άποψης, ανύπαρκτες συνεδριάσεις του οργάνου για ανταλλαγή απόψεων και καθορισμού των θέσεων της παράταξης στη ΓΣΕΕ, διάρρηξη της επικοινωνίας με πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις κ.λπ.».

Οι συνδικαλιστές αυτοί της ΔΑΚΕ καλούν τον κ. Τσαλικάκη, που εκτελεί χρέη αναπληρωτή προέδρου της παράταξης, να συγκαλέσει αμέσως τα συλλογικά όργανα και ειδικότερα την Κεντρική Επιτροπή για την εκλογή προέδρου της ΔΑΚΕ, όπως προβλέπει υποχρεωτικά ο Κανονισμός Λειτουργίας, γιατί οι ημερομηνίες και οι προθεσμίες που μπορεί να το πράξει είναι ασφυκτικές (μέχρι 8/1/2011).

Στην τόσο σοβαρή αυτή σύσκεψη δεν παραβρέθηκαν ο κ. Μπουζούλας, όπως προαναφέραμε, ο κ. Τσαλικάκης για λόγους υγείας, ο κ. Φ. Κολεβέντης για άγνωστο λόγο και ο κ. Μ. Πεπόνης για λόγους υγείας. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί ποιες είναι οι πρακτικές επιπτώσεις από την απόφαση για άρση της εμπιστοσύνης των πέντε στο πρόσωπο του κ. Μπουζούλα ή τι ακριβώς σημαίνει η μη αποδοχή της παραίτησης του κ. Πουπάκη. Οι δύο ομάδες βρίσκονται σε πλήρη ρήξη και μάλιστα η καθεμιά αμφισβητεί τη νομιμότητα της άλλης και ίσως το αδιέξοδο αρθεί αν ο κ. Τσαλικάκης, υπό την ιδιότητα του αναπληρωτή προέδρου, συγκαλέσει το συντομότερο την Κεντρική Επιτροπή της ΔΑΚΕ, που ως πιο πολυπληθές σώμα, μπορεί να δώσει απαντήσεις στην κρίση που ξέσπασε και μάλιστα σε ένα τόσο κρίσιμο διάστημα για τους εργαζόμενους.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπουζούλας κατηγορείται για λήψη προσωπικών αποφάσεων ερήμην της παράταξης σε διορισμούς εκπροσώπων σε διοικητικά συμβούλια προσώπων εκτός ΔΑΚΕ ή χωρίς να προηγηθεί συνεδρίαση που να αποφασίζει την επιλογή των προσώπων αυτών. Είναι προφανές ότι ή σύντομα πρέπει να δοθεί λύση ή η παράταξη θα βρεθεί στα όρια της διάλυσης.


Δημήτρης Καραγεωργόπουλος

Μέλος ΔΣ ΓΣΕΕ

Δημοσίευση σχολίου